Żeby Forum rozwijało się i by było tu coraz ciekawiej musimy promować Forum i znajdować nowych użytkowników. Można to robić na wile sposobów, zapraszać znajomych z innych forów. Lub wymieniać się Banerami i linkami z innymi Serwisami itp
Co wy proponujecie ? Macie kontakty na innych Forach ? Możecie zaprosić znajomych ?
Zaczniemy pewnie od ściągnięcia znajomych z różnych for. A potem uruchomi się inne "trybiki". Pomysły jakieś są, ale pierwszy trzeba wsio ustawić, nazwa, bannery, adres itd.
_________________ "Życie... nienawidź je lub ignoruj, polubić się go nie da."
Marvin
Dokładnie - nazwa i jakiś banner to podstawa. Wtedy juz można spokojnie nawiązywać współpracę z innym forami czy portalami. A na mniejszą skalę wysyłać zaproszenia poszczególnym osobom.
_________________ Ale to mnie nie wzrusza
W mojej głowie wciąż susza
Bo parasol określa ich byt
FiR a czemu nie, to już zależy czy chcemy i czy FiR chce. Nie widzę problemu z żadną ze stron. Nie każde z tych for które podałeś prowadzi z kimś współpracę, więc też trzeba by było przemyśleć typy.
LOTR, FiR i Mag?
Marvin
lotr.pl... słuchajcie, może to makiaweliczna propozycja z mojej strony jako lobbysty tego forum, ale... może zamiast tworzyć tutaj dział tolkienowski (bo możliwe, że kiedyś by powstał) to po prostu uznać, że nasze dwa fora (lotr i zaginiona biblioteka) współpracują i lotr jest tolkienowym "partnerem" biblioteki, a biblioteka jest "ogólnym" partnerem lotra?
I wtedy np użytkownicy by byli zachęcani by dyskusje dotyczące Tolkiena toczyć na lotrze, a ja np (pewnie po obgadaniu z innymi adminami i modami lotra) bym pogadał, żeby jak na lotrze ktoś zachce np pogadać o Dicku... to by sobie na bibliotece gwarzył? Mówię tu o pełnej i jakiejś oficjalnej współpracy, że my uznajemy Was, Wy nas i razem sobie tworzymy jakiś fajny "duet" - forum "ogólne" z bardzo zaprzyjaźnionym forum dość "wyspecjalizowanym"
Jakby wam taki układ pasował?
Sam od razu mówię, że będę co najmniej lobbował wymianę banerów :D
Wulf a może po prostu w kategorii Literatura - Fatnastyka dać taki buttom do Lotra, oczywiście także na głównej na dole - chyba od szałtem jak to zazwyczaj bywa, dać bannerek LOTRa? Czyli e tej Fantastyce jak ktoś wejdzie, zamiast działu o Tolkienie będzie button.banner/kategoria która przekierowuje od razu na forum LOTRa... no nie wiem czy mnie jasno się wyraziłem. o.o
Marvin
Wulf a może po prostu w kategorii Literatura - Fatnastyka dać taki buttom do Lotra, oczywiście także na głównej na dole - chyba od szałtem jak to zazwyczaj bywa, dać bannerek LOTRa? Czyli e tej Fantastyce jak ktoś wejdzie, zamiast działu o Tolkienie będzie button.banner/kategoria która przekierowuje od razu na forum LOTRa... no nie wiem czy mnie jasno się wyraziłem. o.o
wejdź na PRPGa (www.prpg.pl) i zobaczy czy button, który jest nazwany "Ranking top100online" to coś o co Ci chodzi Jeśli tak - to i mi najchętniej by o coś takiego chodziło :D
swoją drogą - pewnie na PRPGu też by można bibliotekę zareklamować
Powiedzcie mi, czy dobrze zrozumiałam. Na forum lotr klikam w button (czy jak to zwał) 'fantastyka' i przenosi mnie tutaj? I od tego czasu o fantastyce gada się tutaj, a nie tam? A co z tamtym poddziałem fantastycznym?
_________________ Nie mów kobiecie, że jest piękna. Powiedz jej, że nie ma takiej drugiej jak ona, a otworzą ci się wszystkie drzwi.
Jules Renard
to po prostu uznać, że nasze dwa fora (lotr i zaginiona biblioteka) współpracują i lotr jest tolkienowym "partnerem" biblioteki, a biblioteka jest "ogólnym" partnerem lotra?
Ja się zgadzam
Wulf napisał/a:
swoją drogą - pewnie na PRPGu też by można bibliotekę zareklamować
Nie no trafia się na stronę Lotra, a z Lotra do Biblioteki. Wymiana bannerów, ale trochę "udziwniona".
No to ja nic nie rozumiem. Bywalcy tamtego forum mają pisać tutaj o reszcie fantastyki, tak? Czyli co, wisi tam ogłoszenie: nie piszcie tutaj, tylko kliknijcie w ten banner? Inaczej? Jak, konkretnie. Proszę mi wytłumaczyć, bo nie rozumiem.
Co do tamtejszego działu, to jest taki. Niezbyt popularny, ale wątki o paru innych twórcach się znajdą.
_________________ Nie mów kobiecie, że jest piękna. Powiedz jej, że nie ma takiej drugiej jak ona, a otworzą ci się wszystkie drzwi.
Jules Renard
I od tego czasu o fantastyce gada się tutaj, a nie tam? A co z tamtym poddziałem fantastycznym?
1) Tam na dobrą sprawę go nie ma
2) Piszesz tutaj
W drugą stronę. Przychodzi do biblioteki ktoś kto chce sobie pogadać o Boromirze. No i klika w link do Tolkien (w formie buttona, linku, whatever) i wchodzi na lotra... tam się rejestruje i może pogadać nie tylko o Boromirze, Faramirze ale i o ubiorze Dunlendingów
Poza tym oczywiście można by normalnie zostawić możliwość pisania tutaj o Tolkienie, a tam o ogólnościach... ale zachęcałoby się do korzystania z "zaprzyjaźnionego forum"
MadMill napisał/a:
To jest najlepszy pomysł, osoby z for które nie traktują o ksiażkach mogą o nich pogadać gdzieś indziej
jak tylko będzie jakiś banner czy coś, to dogadamy
To co przedstawił Wilczek mi się podoba
Ja nie widzę żadnych problemów przy takiej współpracy. Jak ktoś będzie chciał sobie podyskutować to na pewno trafi bez problemu tam gdzie trzeba
_________________ W moim świecie wszyscy są kucykami, jedzą tęczę i kupkają motylkami.
Mnie taka spółka dwuforowa z LotRem wcale nie przeszkadza - i tak nie zamierzam gadać o Tolkienie, więc całkiem mi to wisi Z mojego punktu widzenia Biblioteka dostanie więcej userów kosztem dziwnego banera. Da się przeżyć.
A mnie się nie podoba. Ja jestem raczej konserwatystą na forum i jak piszę coś w dziale "Tolkien" to chcę wiedzieć, że piszę i rozmawiam z ludźmi z "Zaginionej Biblioteki" a nie z "LOTRa". Powiem jeszcze inaczej, nie za bardzo lubię atmosferę forów "fachowych", gdzie dyskutanci najczęściej przemawiają ex catedra, z pozycji mędrca nad mędrcami. Nie wiem, czy tak jest na LOTR, ale wolę jednak naszą różnorodną Bibliotekę. Nie lubię, jak mnie przerzuca w inne wymiary...
Ale jeśli Wasze rozwiązanie dojdzie do skutku, to najwyżej wywieszę sobie ostrzeżenie na kompie: "nie wchodzić w rząd Tolkiena!"
A co do innych banerków, to jak widzicie współpracę z Biblionetką?
_________________ Paskudny otacza nas świat. Ale to nie powód, byśmy wszyscy paskudnieli. Yurga z Zarzecza
Jak tam z rozsyłaniem wici po znajomych ? Udało mi sie ściągnąć Nightchild z Maga, kogo jeszcze ? Shadow ? Jeszcze kogoś z FiRu ?
Jak będzie zaklepana domena i zmienimy adres ( tak to przybnajmniej rozumiem) to pogadam z chłopakami z Katedry o ewentualnym njusie. Sam nie che wyskaiwac, bo Galv to też redaktor i nie potrzebne są mi kwasy i ewentualne zdejmowanie posta.
_________________ "Z gustami literackimi jest po trosze jak z miłością: zdumiewa nas, co też to inni wybierają"
Andre Maurois
O dzięki Tigano Myślę, że tobie będzie łatwiej to załatwić jako osoby, która siedzi w redakcji Wici po znajomych można w zasadzie już wysyłać, domenę opłacę na dniach i tylko Wredziu będzie musiał ją skonfigurować z tym kontem. Jakiś wstępny bannerek mamy, więc niedługo ruszymy całą parą z promocją
_________________ Ale to mnie nie wzrusza
W mojej głowie wciąż susza
Bo parasol określa ich byt
O dzięki Tigano Myślę, że tobie będzie łatwiej to załatwić jako osoby, która siedzi w redakcji
No problem, ale za efekt nie ręczę. Mr G. może się czepiać i w imię większego dobra pomysł może nie wypalić. Na pewno trzeba uruchomić toudiego - kto jak ko, ale mój synek marnotrawny ma dobre kontakty. Co do "Maga" to nie wiem czy sie zgodzą, ale przynajmniej można dać ogłoszenie na samym forum.
_________________ "Z gustami literackimi jest po trosze jak z miłością: zdumiewa nas, co też to inni wybierają"
Andre Maurois
Ja gadałem dziś z Jackiem Komudą . Zarejestruje się i poślę informacje dalej. i jeszcze z dwoma nowymi z karkowa. myślę że uda się ściągnąć kilku Autorów
Zresztą jak będzie adres mogę ściągać znajomych i znajomych znajomych tylko dajcie znać kiedy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum