Nie mam uprawnień, żeby przenieść posta Tigany do życzeń, to niech już tu będzie.
Tigano, nie wiem, czy w tej chwili jest taka potrzeba. W tych działach nie ma jeszcze aż tak wielu wątków, żeby coś trzeba było szukać. Ale jak tam się zrobi tłoczniej, to przykleję. Tylko przyda się przykleić 'co czytamy' i 'recenzje' i coś jeszcze i potem będzie więcej wątków przyklejonych niż nieprzyklejonych.
_________________ Nie mów kobiecie, że jest piękna. Powiedz jej, że nie ma takiej drugiej jak ona, a otworzą ci się wszystkie drzwi.
Jules Renard
Co Wy na to, żeby umieścić linka do wątku: Powitanie w ogłoszeniu na górze?
Szczerze powiem to jakoś nie jestem przekonana Oczywiście możemy tak zrobić, ale czy jest to tak konieczne? Jak ktoś będzie chciał to i tak się przywita, tak samo z samym udzielaniem się na forum
andy jak masz jakieś propozycje, które mogłyby usprawnić prace tego forum to się nie krępuj
_________________ Ale to mnie nie wzrusza
W mojej głowie wciąż susza
Bo parasol określa ich byt
Proponuje żebyście dały na próbę link do Powitań nad forum, a potem się sprawdzi jak to działa w praktyce tj czy "nowi" się wypowiadają w tymże temacie.
_________________ "Z gustami literackimi jest po trosze jak z miłością: zdumiewa nas, co też to inni wybierają"
Andre Maurois
andy [Usunięty]
Wysłany: 2007-10-31, 18:56
Metzli nie wiem jeszcze jak to się tu rozwinie, ale jeżeli bardziej książkowo to moja rada co do recek - zrobić oddzielne katalogi literowe. Łatwiej cuś znaleźć i się do tego odnieść. Na innych forach się to sprawdza. Na FiR tego nie było i między innymi dlatego przestałem zamieszczać tam recki. Bo wybaczcie ale przez ponad setkę stron to ja się przebijać nie będę. Inni pewnie też, ale zrobicie jak uważacie
Jeśli każdy w jednym poście będzie recenzował jedną książkę, to nie widzę w tym większego problemu. Oczywiście jeśli tamten wątek się jakoś rozwinie.
andy napisał/a:
Na FiR tego nie było i między innymi dlatego przestałem zamieszczać tam recki. Bo wybaczcie ale przez ponad setkę stron to ja się przebijać nie będę.
Miałeś ustawione dwa posty na stronę? ;P
W ogóle myślę, że działy książkowe trzeba będzie jakoś rozbudować, ale niekoniecznie już teraz.
_________________ Nie mów kobiecie, że jest piękna. Powiedz jej, że nie ma takiej drugiej jak ona, a otworzą ci się wszystkie drzwi.
Jules Renard
andy [Usunięty]
Wysłany: 2007-10-31, 19:10
Elektra napisał/a:
Miałeś ustawione dwa posty na stronę? ;P
Nie ale moment reckę się piszę po to co by autor takowej w samozadowolenie wpadł, czy jako punkt wyjścia do ewentualnej dyskusji. Jak wsio do jednego woreczka to mi się widzi, że to pierwsze. A z resztą poczekam i się zobaczy. Nic na siłę. No młotka podobno można użyć, ale ja nie z tych
Trzeba się zastanowić, jak te wątki mają wyglądać. Jeśli ma być wyjście do dyskusji, to od razu lepiej byłoby tworzyć tematy dotyczące konkretnych autorów. Z drugiej strony, bez sensu tworzyć nowy wątek, jeśli będą w nim dwa, trzy posty, bo np. nikt więcej tego nie czytał itp.
Z kolei wątek z samymi reckami jest przydatny dla tych, którzy chcą się tylko czegoś dowiedzieć o danej książce, czy warto w ogóle po nią sięgać.
Jules Renard
Szczerze mówiąc zastanawiam się jak będzie lepiej - może ta sama recka wyląduje w 2 miejscach ? w spisie recek (dla ciekawskich) i w tematycznym poście zapoczątkowującym dyskusje ?. A co z sytuacją kiedy recka dotyczy książki o której już się dyskutuje ? - Wtedy wchodzi na koniec tematu ? Manipulujemy datą, żeby była na początku ? czy jak ?
andy [Usunięty]
Wysłany: 2007-10-31, 21:07
wred bo posta mi chyba porzedniego wcieło. Jak masz ochotę to se zobacz jak to funkcjonuje na superbii, kgb, czy f451
1. Proponuję, żeby widoczne w profilu było "Dołączył' i data dołączenia bez wchodzenia w profil.
0 logiki - jak może w profilu być widoczne bez wchodzenia w profil,
W postach nie będzie bo do niczego nie potrzebne - nijak ma się do jakości dyskusji, docelowo wszystko poza linkiem do PM i PROFILU z postów poleci (czyli jeszcze E-mail, WWW i GG)
Co do galerii to może coś tam wgram jak znajdę jakieś fajne
jak może w profilu być widoczne bez wchodzenia w profil,
Chodzi o to, że widoczne podczas oglądania tematu - tak jak np. na FiRze. Zresztą, sam nick bez żadnych napisów pod spodem wygląda jakoś tak łyso
wred napisał/a:
Co do galerii to może coś tam wgram jak znajdę jakieś fajne
A tak w ogóle, to skąd większość zarejestrowanych tu użytkowników wzięło swoje avki, często identyczne z tymi na FiRze, skoro nie było i nie ma galerii?
_________________ Załaduj Wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj.
Bo tworzymy je sami Bernard, albo przerabiamy z istniejących jpg , potem wrzucamy na serwer i JEST
Samo mogę dorzucić do galerii kilka avków for certa nie większych niż 120x120 ^^
_________________ "Life is a bitch and then you die."
Laura Roslin "Battlestar Galactica"
chomikuj.pl/pchlaszachraika
andy [Usunięty]
Wysłany: 2007-11-03, 15:06
Ja mam swoj od ponad 3 latek jak się po forach książkowych obijam. Podobnie jak nick i tego nie zmieniam.
A reszta czy będą infa o ilości postow dacie przyłączenia to mnie to rybka. To forum dość młode jest czyli tych 70 userow doskoczyło niedawno. A ile kto postów napisał to wybacz, ale mnie to nie interesuje. Podobnie jak jakie rangi zbiorowe, drabinkowe czy indywidualne
To można je samemu tworzyć? O.o. A jak się to robi?
A jak inni to robią? xD Bierzesz obrazek, wycinasz z niego kwadrat (albo coś innego) w MS Paint, A. Photoshopie czy innym edytorze grafiki, dorzucasz jakieś ozdobne frędzle (jeśli potrafisz i masz coś lepszego niż paint) i już.
JPG to format pliku. Żartujesz sobie czy aż taki z Ciebie komputerowy n00b?
Retiarius napisał/a:
Przydałby się kod do dodawania filmików z youtube na forum.
Nie!!! Filmiki youtuba wyglądają brzydko i ładują się wieki.
Galeria raczej ie jest potrzebna, jak ktoś będzie chciał avek to sam go sobie znajdzie i to tkai jaki najbardziej do niego pasuje.
Kodowaniu filmików z tubki stanowcze nie z powodów jakie podała Dhu.
Dla n00bów oferuję się zrobić kilka avków do galerii o.o ...
_________________ "Jaka jest lepsza nagroda niż ta, kiedy unosimy broń nad pokonanym wrogiem, którym pogardzamy, a potem ją opuszczamy? O tak, szlachetność to najcenniejsza rzecz na świecie." H. Duncan "Atrament"
A jak ktoś jest leniwy i nie chce mu się samemu robić, tudzież nie potrafi, to na sieci istnieją setki stron oferujących gotowe, różnotematyczne avatary o różnorakich wymiarach.
_________________ Pitbull- morderca miejsca w łóżku i Twoich kanapek.
Jaki podział, na fantasy/s-f/horror czy też na polskie/zagraniczne? Tzn to było i jest w planach czekamy tylko żeby się trochę zapełniło, ale wychodzi "problem" jak to podzielić. Proszę o wypowiedzi.
_________________ "Życie... nienawidź je lub ignoruj, polubić się go nie da."
Marvin
andy [Usunięty]
Wysłany: 2007-11-05, 19:57
To zależy na co stawiacie? Jak na literaturę to proponuje skorzystać ze sprawdzonych wzorców, co by następnego bałaganu jak na FiR nie powtarzać (to moja prywatna opinia)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum