Na razie testowałem na 6 (wyśmienita) i na 3 (niegrywalna). Wydaje mi się że 4-5 też będzie działać już. Ale z uwagi na sojusze dwójkowe, to raczej parzysta liczba 4/6).
Dostałem dzisiaj, po ponad półtorej roku od kickstartera, Bloodborne the Board Game. Co prawda tylko podstawkę i połowę dodatków, reszta dojdzie w poniedziałek.
Gra się wybornie, gra ma bardzo proste zasady ale jest wystarczająco opresyjna względem graczy, masowo rzucają przeciwników i wkurwiając dodatkowymi zasadami.
Zagrałem z dziewczyną, była przerażona na początku że taka trudna gra, tyle zasad, tekstu ogólnie to ona takich rzeczy nie robi. Po pierwszym scenariusz od razu chciała zarwać noc i zagrać kolejne.
Bydzie grane. I malowane.
_________________ HELBRUT TO JEST KRÓL STOŁU TAK JAK HELDREJK TO KRÓL POWIETRZA!
340 dolarów, w tym 3 dodatki ekskluzywne dla kickstartera. Warto. Zagraliśmy z dziewczyną już jedną kampanię, jest srogo. Trudno, ale sensownie, figurki ładne, kurwy sypią się co turę.
Oto świeże zdjęcie całości:
_________________ HELBRUT TO JEST KRÓL STOŁU TAK JAK HELDREJK TO KRÓL POWIETRZA!
_________________ Beata: co to jest "gangrena zobczenia"?
Fidel-F2: Pojęcie wprowadził Josif Wissarionowicz
Fidel-F2: Jak choćby raz opuścisz granice rodiny, ty już nie nasz, zobczony.
Fidel-F2: Na tę gangrenę lek jest tylko jeden.
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
Przepraszam, czy wy macie drugie mieszkania, w których tylko składujecie dobytek? Mam problem ze składowaniem książek, a tego to już nie miałbym gdzie trzymać. Chyba że na środku salonu jako całoroczna choinka.
Naprawdę, nie należy ufać apostołom prawdy. Naprawdę kłamcę zdradza podkreślanie prawdy, jak tchórza zdradza podkreślanie waleczności. Naprawdę wszelkie podkreślanie jest formą skrywania albo oszustwa. Formą narcyzmu. Formą kiczu.
"Oszust", Javier Cercas
Przepraszam, czy wy macie drugie mieszkania, w których tylko składujecie dobytek? Mam problem ze składowaniem książek, a tego to już nie miałbym gdzie trzymać. Chyba że na środku salonu jako całoroczna choinka.
mam ten sam problem - Starcraft odkąd szwagier mi oddał leży luzem w pokoju i doszedłem do wniosku że zaniosę go do knajpy kumpla (jak się już wszystko otworzy)
A właściwie skąd to wiadomo? Na stronie jest 2 515 681 zł
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
W sumie to prototyp, dużo będą jeszcze robić po kampanii. Hajsu mają, teraz muszą to tylko ogarnąć. Poprzednie gry Wookiego były grywalne. Jak poradzi sobie z Wiedźminem to zobaczymy. Plany są teraz ogromne jak i oczekiwania.
_________________ "Życie... nienawidź je lub ignoruj, polubić się go nie da."
Marvin
Jakie gry polecacie dla dzieciorów 10-12 lat, żeby i dorośli nie zanudzili się na śmierć? Ma to być rozrywka awaryjna, odpalana kilka razy w roku. Wziąłem Minecrafta, bo wiem, że dzieciaki w to grały na komputerze/telefonie, więc uznałem za bezpieczny wybór. Coś innego warto rozważyć?
Naprawdę, nie należy ufać apostołom prawdy. Naprawdę kłamcę zdradza podkreślanie prawdy, jak tchórza zdradza podkreślanie waleczności. Naprawdę wszelkie podkreślanie jest formą skrywania albo oszustwa. Formą narcyzmu. Formą kiczu.
"Oszust", Javier Cercas
W temacie jestem, największe wzięcie ma u nas Root z dodatkami (niekwestionowany lider), królestwo królików, prosta gierka ale miła graficznie a kojarzy się ze świetną książką (Wodnikowe Wzgórze), Coatl, naprawdę piękna graficznie gra a do tego wciągająca, prost karcianka Fantastyczne światy - nawet mnie się podoba
W Root graliśmy tak często że już na nią patrzeć nie mogę
Wsiąść do pociągu
Carcassonne
Monopoly Deal - nie sugerować się klasyczną planszówką, to naprawdę miodna karcianka
Star Realms - też karcianka - rewelacyjna sprawa - ale niestety tylko dla dwóch osób, można grać w 4 ale trzeba kupić dwa egzemplarze i potem połączyć wg instrukcji
Splendor
Uff, goście wczoraj wyjechali, mogę odpędzić koszmary Przez kilka ostatnich dni zbierałem sromotne cięgi w grze Diuna Imperium. Nie będę udawał, że się na planszówkach znam, całe moje doświadczenie to mistrzostwo świetlicy w chińczyka w 1961. Sama plansza nawet nie jest specjalnie skomplikowana, ale tych kart różnych rozmiarów nie mniej niż w manczkinie, i jeszcze te klocki różniste i żetony. Instrukcja klarowna jak te z Ikei, więc normalnemu ludziu pozostaje tylko rozpoznanie bojem, naturalnie ciężko okupione stratami.
Ale przyznaję, że jako rozrywka integrująca trzy pokolenia to się sprawdza, więc sprawiało mi to jakąś perwersyjną przyjemność
Gra jest nowa, na marketingowej fali filmu, na kartach wykorzystane twarze aktorów, kostiumy, gadżety, elementy scenografii itd.
_________________ Kiedy jesteś martwy, nie wiesz, że jesteś martwy. Cały ból odczuwają inni.
To samo dzieje się, kiedy jesteś głupi.
(Lemmy)
ako rozrywka integrująca trzy pokolenia to się sprawdza
Polecam brydża 3 osobowego. Z dziadkiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum