Jak obejrzycie Cape Fear to dajcie znać jak bardzo się pokrywa scenariusz z filmem. Obawiam się że to taki tytuł który niespecjalnie może zaskoczyć widza jeśli zna się oryginał.
_________________ W życiu - oczekujemy co najwyżej sporej porcji bezrefleksyjnej zabawy i przyczynku do dalszej zabawy.
Jak obejrzycie Cape Fear to dajcie znać jak bardzo się pokrywa scenariusz z filmem. Obawiam się że to taki tytuł który niespecjalnie może zaskoczyć widza jeśli zna się oryginał.
Zależy, o który oryginał pytasz. Jeśli chodzi o film Scorsese, to po pierwszym odcinku trudno wyrokować. Serial jest wierny głównemu wątkowi, bez wątpienia. Od pierwszego odcinka dużo się dzieje, fajny klimat, obsada bez zarzutu - Javier Bardem nawet nie musi się wysilać, a i tak wypada znakomicie.
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
O proszę mi wybaczyć niewiedzę, szczerze nie wiedziałem że była jakaś wersja inna niż z Nolte i De Niro. A widzę że faktycznie w '62 był film z Peckiem, trzeba pokombinować jak go obejrzeć
_________________ W życiu - oczekujemy co najwyżej sporej porcji bezrefleksyjnej zabawy i przyczynku do dalszej zabawy.
Ale serial produkuje Scorsese i Spielberg. Zatem trzymać się chyba należy filmu Scorsese. Pierwszy odcinek jest również w tym klimacie - ale film oglądałem z dekadę temu lub dłużej więc nawet się nie porywam. Niemniej, klimat jest, niepokój jest, obsada świetna. Tylko co oni będą przez 10 odcinków pokazywać? To mnie intryguje.
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
No rozwleką pewnie całkiem niepotrzebnie, nowa norma:/
_________________ Im mniej cię co dzień, miodzie, tym mi smakujesz słodziej/I słońcem i księżycem, rozkoszą nienasyceń/szczodrością moich dni - dziękuję ci
Spider-Noir - pierwszy odcinek przypadł mi do gustu, a potem się tak jakoś rozmemłało. Przerysowane to i chyba skierowane do młodszego widza. Da się oglądać, ale podziewałem się czegoś lepszego
_________________ Moje marzenie z MAGa: wznowienie wszystkich Stephensonów
Zacząłem The Boroughs, wydaje się fajne, jeden z niewielu netflixowych seriali który da się oglądać
Sielankowe miasteczko dla emerytów, znikający ludzie, potwory.
E
Żonka ogląda Ta inna siostra Bennet na habeo i podobno jest super!
_________________ Beata: co to jest "gangrena zobczenia"?
Fidel-F2: Pojęcie wprowadził Josif Wissarionowicz
Fidel-F2: Jak choćby raz opuścisz granice rodiny, ty już nie nasz, zobczony.
Fidel-F2: Na tę gangrenę lek jest tylko jeden.
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
_________________ Im mniej cię co dzień, miodzie, tym mi smakujesz słodziej/I słońcem i księżycem, rozkoszą nienasyceń/szczodrością moich dni - dziękuję ci
Zacząłem The Boroughs, wydaje się fajne, jeden z niewielu netflixowych seriali który da się oglądać
Sielankowe miasteczko dla emerytów, znikający ludzie, potwory.
Zastanawiałem się nad tym bo bym coś obejrzał w takim idyllicznym małym miasteczku no i ogólnie lubiłem Geenę Davies.
(..)
Przykro mi, ale w tym przypadku pozory mylą. Gdy akcja bardziej się rozwinie, z fajności pozostaje jedynie mgliste wspomnienie i bolesne rozczarowanie narastającym ciągiem naciągania i oparów bezsensu. Dojechałem do ostatniego odcinka i w jego trakcie wyłączyłem w pi.du. Nie zmogłem tych ciepłych kluch i wielokrotnych gwałtów na rozumie.
"The Boroughs" obejrzałem 1 odcinek, część 2 i doszedłem do wniosku, że wiem, jak się skończy. Zatem przeskoczyłem do ostatniego i miałem rację, że wiem, jak to się skończy.
"Ta inna siostra Bennet" - fajny ten serial, ale za długi. Za dużo odcinków.
"Carnival Row" to jeden z najlepszych seriali fantasy, zaraz po "Grze o tron". Na drugi sezon przyszło czekać dłuuuugo, ale zamknął fabułę.
Southland się pojawiło na Netflixie. Wszystkie sezony. Jeżeli ktoś nie widział, to polecam. Ja zamierzam zrobić powtórkę, serial od dłuższego czasu nie był nigdzie dostępny.
Wciągnął mnie The Following dość stary serial z Kevinem Baconem.
Fabuła fhuy niewiarygodna, zagrane to jest tak se, nawet za bardzo Boczka nie lubię ale ogląda się to nieźle. Trzy dość dlugie sezony, nie wiem czy polecać. Mi siadło.
Niestety ten serial to nieśmieszny żart z logiki. Pamiętam, jak zaczęłam go na fali miłości do Rzymu, bo Marek Antoniusz tam gra. Bolało.
Euphoria S3 Zmęczyłem ten sezon i żałuję niby ostrzegali, ale i tak się człowiek musiał doświadczyć. Kompletnie mnie nie interesowała historia bohaterów jako dorosłych, a już głupoty scenariuszowe i siłowanie się reżysera na pokaz sztuczek i ozdobników w różnych scenach przelało czarę goryczy. (poważnie ta scena inspirowana Godzillą/King Kongiem na kij to robić w tego typu produkcji pojęcia nie mam) Nie polecam nawet oceny nie chce mi się wystawiać.
Drugi sezon Daredevil: Born Again jest jeszcze gorszy niż pierwszy. O ile poprzedni mógł być zawodem, bo nie dorównał hype'owi, wygenerowanemu przez netflixowy pierwowzór, tak drugi nie jest nawet godną kontynuacją.
Marvel udowodnił, że nie potrafi robić seriali, skoro nawet wyrobioną markę Daredevila, z oryginalną obsadą, potrafią spierniczyć
_________________ Moje marzenie z MAGa: wznowienie wszystkich Stephensonów
Odpadłam po dwóch odcinkach.
Nowy Przylądek strachu po trzech odcinkach nie dość, że przynudza, to jeszcze kuriozalny.
Ogląda ktoś może Pełna przyjemność gwarantowana? Warto?
Ogląda ktoś może Pełna przyjemność gwarantowana? Warto?
Średnie, póki co. Nie wiem, dlaczego włączyłem, pewnie z ciekawości, ale chyba dam sobie spokój do finału, a potem obejrzę na przyspieszeniu, jeśli w ogóle.
ja patrzę cały czas na From, ale zaczyna męczyć mnie to powolne docieranie do końca- zasadniczo mogliby skrócić serię o jeden sezon bez straty na jakości fabuły...
ja patrzę cały czas na From, ale zaczyna męczyć mnie to powolne docieranie do końca- zasadniczo mogliby skrócić serię o jeden sezon bez straty na jakości fabuły...
Kolejny zapychacz. Gdyby cały serial skrócić do maksymalnie trzech sezonów nie byłoby to takie męczące. Naprawdę, był jeden "Lost", który stworzył i jednocześnie zabił całą tą konwencję. Reszta tego typu seriali to po prostu recykling. "From" nie jest tu żadnym wyjątkiem.
Kolory zła. Czerń. Omijam polskie seriale, ale czasem się skuszę na zasadzie - a może tym razem? Nic z tego. Ten obraz cierpi na wszystkie grzechy polskich dzieł, poczynając od dźwięku, przez dialogi, motywacje działań, nawet gra aktorska jest tu na amatorskim lewelu.Nieustannie mam wrażenie, że scenariusze piszą niedorostki. Nie obejrzałem nawet do końca pierwszego odcinka, choć sama zagadka być może jest do rzeczy.
_________________ Nie było Nieba ani Ziemi, ino jeden dumb stojał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum