tak swoją drogą - tą jakieś plotki o ekranizacji Ubika, albo innych powieści Dicka ?
przecie to jeden z mocniej wyeksploatowanych autorów SF przez kino
Śmierć Bunny'ego ostro ryje beret, Smith świetny, syn też dał radę.
@Trojan - jeśli chodzi o Wywiad, to 7 czerwca startuje Wampir Lestat, gdzie Sam będzie gwiazdą roku i rocka:)
Polecam też Newsreadera z nim na Netflixie, choć tam jest zdumiewająco brzydszy.
_________________ Im mniej cię co dzień, miodzie, tym mi smakujesz słodziej/I słońcem i księżycem, rozkoszą nienasyceń/szczodrością moich dni - dziękuję ci
_________________ Beata: co to jest "gangrena zobczenia"?
Fidel-F2: Pojęcie wprowadził Josif Wissarionowicz
Fidel-F2: Jak choćby raz opuścisz granice rodiny, ty już nie nasz, zobczony.
Fidel-F2: Na tę gangrenę lek jest tylko jeden.
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
Invincible - pierwsze trzy odcinki czwartego sezonu trzymają wysoki poziom produkcji. Mimo ~45 minutowych odcinków, ciągle czuć niedosyt
Scarpetta - serial kryminalny z Nicole Kidman i Jamie Lee Curtis (ależ ona gra wkurwiającą postać). Obejrzałem trzy odcinki i nie jest to ani złe, ani dobre. Nie mam jakoś parcia by kontynuować. Oglądał ktoś i powie czy to się rozkręci?
_________________ Moje marzenie z MAGa: wznowienie wszystkich Stephensonów
_________________ Im mniej cię co dzień, miodzie, tym mi smakujesz słodziej/I słońcem i księżycem, rozkoszą nienasyceń/szczodrością moich dni - dziękuję ci
Skuszony kolejnymi pozytywami obejrzałem S2 Wywiad z Wampirem i dalej trochę taki jestem niezdecydowany niby wszystko cacy, ale jakoś mnie ta historia nie bierze może za mało w tym wszystkim fantastyki i jakiejś mitologii wampirzej . Tym niemniej serial obiektywnie bardzo fajny dobra gra aktorska, realizatorsko pierwsza liga serialowa, scenariusz przemyślany więc jak ktoś czytał Rice i lubił albo lubił stary film to powinien się skusić.
Jedynym minusem dla mnie był odcinek piąty gdzie wracają do wydarzeń w SF, strasznie wybił mnie z rytmu historii i jakoś niesamowicie się dłużył. Za to największym plusem był finał, był twist, było napięcie, było rozwiązanie wątków, był comic relief i było takie zakończenie które pewnie technicznie nie można nazwać cliffnahgerem, ale chce się od razu obejrzeć kolejny sezon . Naprawdę finał był jednym z lepiej wykonanych które ostatnio mi dane było oglądać.
_________________ W życiu - oczekujemy co najwyżej sporej porcji bezrefleksyjnej zabawy i przyczynku do dalszej zabawy.
Jeśli w kwietniu sezon 2 nie pojawi się w telewizyjnym C+ to się skuszę i wykupię streaming, aby go obejrzeć.
Tymczasem zgadzam się z Cintryjką odnośnie "The Newsreader" (Netflix, właśnie "wjechał" trzeci, sezon). Potrzebowałem takiej obyczajówki, od dawna szukałem czegoś takiego, stąd bardzo mi się podobał. W skrócie to historia osadzona w Australii, w drugiej połowie lat 80-tych i opowiada historię dziennikarzy wiadomości w stacji telewizyjnej. Bardzo dobra fabuła, świetna obsada, ze znanych twarzy Anna Torv i znany z "Wywiadu z wampirem" Sam Reid. Skończyłem wczoraj sezon 2 i cieszę się na 3. Sezony są krótkie, po 6 odcinków. https://www.youtube.com/w...yZWFkZXI%3D[/i]
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
Ja sobie teraz robię rewatch The Boys przed finałem. Jestem pod koniec 2 sezonu i jest super. Sporo pozapominałam jednak.
Utopia , nieco makabryczny serial o dziwnym komiksie. Bardzo fajny, szkoda ze tylko jeden sezon.
Brytyjski oryginał, czy amerykańska wersja? Po wpisie wnoszę, że amerykańska, bo brytyjska to dwa krótkie sezony (2x6 odcinków). Jeśli mam rację to, ziom, koniecznie obejrzyj brytyjski oryginał.
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
Ale serio, Snowfall potrzebuje kilku odcinków na nabranie rozpędu, natomiast kiedy już to nastąpi, dostajemy naprawdę jakościową telewizję.
Nie wiem, niestety. Ale podobno na CDA, cokolwiek to jest. Niemniej, warto. Ryje beret i wydaje się bardzo aktualny. Ta amerykańska wersja jest spoko, ale przy brytyjskiej się kryje.
Postanowilem obejrzeć ponownie trzy pierwsze sezony Fargo, czwarty nie, bo mi się nie podobał, a piąty widziałem niedawno.
Cholewcia, jakie to jest dobre, a jak zagrane! Sama przyjemność oglądania.
Postanowilem obejrzeć ponownie trzy pierwsze sezony Fargo, czwarty nie, bo mi się nie podobał, a piąty widziałem niedawno.
Cholewcia, jakie to jest dobre, a jak zagrane! Sama przyjemność oglądania.
No ba! Nadaje się do wielokrotnego oglądania. Zwłaszcza pierwszy sezon.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum