_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
Logo logiem, ale jeśli chcecie, żeby miało jakiś sens umieszczanie loga na książkach, to nazwa zaginiona-biblioteka musi się na nim pojawić.
Albo zmiana nazwy.
Albo nowa domena, która będzie przekierowywała na obecną.
Naprawdę, nie należy ufać apostołom prawdy. Naprawdę kłamcę zdradza podkreślanie prawdy, jak tchórza zdradza podkreślanie waleczności. Naprawdę wszelkie podkreślanie jest formą skrywania albo oszustwa. Formą narcyzmu. Formą kiczu.
"Oszust", Javier Cercas
Naprawdę, nie należy ufać apostołom prawdy. Naprawdę kłamcę zdradza podkreślanie prawdy, jak tchórza zdradza podkreślanie waleczności. Naprawdę wszelkie podkreślanie jest formą skrywania albo oszustwa. Formą narcyzmu. Formą kiczu.
"Oszust", Javier Cercas
Logo w topce forum zawsze mi się podobało, nie pamiętam już jakie dajecie na książki, chyba inne. Zróbcie to w dwóch linijkach i wszystko będzie czytelne. (:
Jeśli chcesz mieć i logo i nazwę, to zaginiona biblioteka raczej się nie zmieści. Chyba, że dostaniecie na książkach ze 2, może nawet 3 razy więcej miejsca na logo. Obecnie napis jest przynajmniej czytelny.
"Oszust", Javier Cercas
Ludzie odpowiedzialni za kontakty z wydawcami, nawet jeśli powstanie nowe logo, zbojkotują je. Nie ze względu, że obecne im się podoba, a dlatego, że nie pozwolą by w ciągu dwóch lat wprowadzona została na okładki czwarta wersja loga. Ostatnia zmiana wyczerpała limit na najbliższe pięć lat.
Miłej zabawy.
_________________ "Czytam, bo inaczej kurczy mi się dusza"
— Wit Szostak Bistro Californium
"Oszust", Javier Cercas
Ludzie odpowiedzialni za kontakty z wydawcami, nawet jeśli powstanie nowe logo, zbojkotują je. Nie ze względu, że obecne im się podoba, a dlatego, że nie pozwolą by w ciągu dwóch lat wprowadzona została na okładki czwarta wersja loga. Ostatnia zmiana wyczerpała limit na najbliższe pięć lat.
Pozostaje nam:
1. Rozstrzelać autora nazwy.
2. Wymyślić logo bez nazwy.
3. Wymyślić nazwę bez logo.
Pocałujcie mnie w dupę, i Wulfa też.
A logo mieliśmy najlepsze w sieci, ale demokratycznie wybraliśmy przeciętność, więc do kogo z pretensjami? Musielibyśmy wszystkich pod ściana postawić.
_________________ "Życie... nienawidź je lub ignoruj, polubić się go nie da."
Marvin
A logo mieliśmy najlepsze w sieci, ale demokratycznie wybraliśmy przeciętność, więc do kogo z pretensjami? Musielibyśmy wszystkich pod ściana postawić.
Prościej tę mniejszość, która teraz wszczyna burdy, pomimo tego, że mecz dawno skończony.
Mniejszość, mimo że pogodzona z werdyktem "większości", jest jednak rozczarowana, kiedy spogląda na loga innych podmiotów i porównuje je z naszym, totalnie bezbarwnym i bez charakteru Ale trzeba, jak widać, z tym żyć. Żałuję jednak, że nie sprzeciwiałem się temu z gruntu idiotycznemu pomysłowi, żeby to rozstrzygnąć w formie dyskusji. Zwłaszcza że wynik jej zepchnął nas w "logową" przeciętność, nijakość. To mnie wkurza najbardziej.
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
Po pierwsze obecne Logo nie jest wolą większości a tylko GTW które zmieniło je nikogo o zdanie nie pytając. To przegłosowane " Znikło " A opcja popierana przez GTW to Kupa która nie podobała się bardzo wielu osobą, I nie ma żadnej gwarancji że na książce była by ładna bo napis był tam bardzo bardzo mało.
Wolałbym mniejszy napis na rzecz wyraźnego obrazka. Bo jakoś logo chyba nie ma mocy usero-sprowadzającej? Lepiej żeby intrygowało samym wyglądem i zmuszało do poszukiwania forum, niż było wybite wielkimi bukwami co, gdzie i kiedy.
Ale już po ptokach.
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
Myślisz że to logo by się jakoś wybijało ? Oj nie wiem pewnie było by mało wyrażne
A macie inną propozycjie ?
Ps prosze na obecne logo nie zwalać na Demokracjie bo nie użytkownicy je wybrali
Myślę, że tak, ale to nie ma znaczenia. Jest takie i z takim przyszło nam egzystować. W tym nie mam głębszej filozofii, Toudi. Jest i tyle. Zmieniać go teraz nie będziemy.
I także ja forsowałem zmianę logo na patronatach, ponieważ to wybrane przez demokracje było zupełnie nieczytelne. To wybór takiego mniejszego zła i ja też ponoszę za to odpowiedzialność.
_________________ "Życie... nienawidź je lub ignoruj, polubić się go nie da."
Marvin
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum