dla mnie Prometeusz to zagadka - niby wszystko się w tym filmie ma zgadzać, rozwój świata, zawiązanie tematu, historia ok, aktorsko dobrze, a film kupa..
Ja zdania nie zmienię, przed Romulusem zrobiłem rewatch wszystkiego i pomimo tego że już w latach 90 mi się nie podobało dałem szansę i to było jak żarcie szkła. Prometeusz chociaż świat poszerzał, a nie tylko ganianie się po zamkniętej przestrzeni niczym w pierwszym z brzegu slasherze.Wplecenie klonowania i hybryd do fabuły było zwykłym hołdem dla tamtych czasów i zachwytów nad owieczką Dolly.
_________________ W życiu - oczekujemy co najwyżej sporej porcji bezrefleksyjnej zabawy i przyczynku do dalszej zabawy.
"Fenicki układ" Wesa Andersona. Oficjalnie wymiękłem i odpuszczam sobie dzieła tego reżysera, tak jak odpuściłem filmy Jorgosa Lanthimosa. Może to i wielcy reżyserzy, ale uprawiają za dużo artystycznego samogwałtu własnym stylem. Ten film jest o niczym. W połowie dałem sobie spokój.
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
A ja się w tym temacie tylko wypowiem, że uwielbiam wszystkie filmy Lanthimosa i 90% procent filmów Andersona, Asteroid City to przerażające dziadostwo, ale traktujmy to jako wypadek przy pracy.
A Grand Budapest Hotel rules!!!
Panna młoda! - Maggie Gyllenhaal. Ten znak wykrzyknienia powinien być rozumiany jako ostrzeżenie bo nie wszystkim ten film się spodoba. Maggie Gyllenhaal jest twórczynią na tyle niepokorną, że nie oczekiwałem łatwego/przyjemnego seansu. Obraz przypomina monstrum zszyste z innych filmów i chcąc porównać wskazałbym na Jokera, który jest jego nogami i Bonnie&Clyde będące jego sercem. W roli tytułowej rewelacyjna Jessie Buckley, to najwyraźniej jej czas, oraz jej narzeczony, długo nie widziany, Christian Bale, najwrażliwszy potwór Frankensteina jakiego kino widziało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum