Jak w tym kawale, on cały czas szuka a ja już znalazłem. Znalazła ten jeden akord to po co ma szukać innych?
BTW też nic jej nigdy nie słyszałem w całości bo oczywiście chciałem usłyszeć o co to całe halo ale kilkanaście sekund później wiedziałem że to nie dla mnie
_________________ Beata: co to jest "gangrena zobczenia"?
Fidel-F2: Pojęcie wprowadził Josif Wissarionowicz
Fidel-F2: Jak choćby raz opuścisz granice rodiny, ty już nie nasz, zobczony.
Fidel-F2: Na tę gangrenę lek jest tylko jeden.
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
Dzisiaj wydana eponimiczna i ostatnia w ogóle płyta Megadeth to kawał solidnego, energetycznego i rewelacyjnego grania. Album brzmi potężnie, a zarazem krystalicznie czysto, wszystkie instrumenty słychać doskonale. I nawet Mustaine ze swoim glosem potrafiącym ścierać politurę z mebli tutaj jakoś lepiej ,,śpiewa"
Jestem zachwycony, płyta jest zupelnie inna niż poprzednia, ma optymalną długość i nie ma zapychaczy. Tylko po co ten cover Ride the Lightning na koniec?
Dziady z Metalliki swoją 72 seasons mogą buty bylemu koledze wycierać, do tej pory nie mogę przeżyć, że poświęcilem tej kaszanie ponad 70 minut zwego życia.
Posłuchałem se wieczorkiem. Fakt, jakość nagrania jest znakomita, momentami miałem wrażenie, że aż zbyt sterylne to jest Brzmienie robi wrażenie, a wioślarze mocno starają się, by nie było zbyt monotonnie. Mimo to, gdy się kładłem spać, to jakoś żaden kawałek, ani motyw ze mną nie został do poduszki.
A z tym Ride the Lightning, może to takie koleżeńskie: pokażemy Wam, jak mieliście to zagrać, chłopaki.
_________________ Kiedy jesteś martwy, nie wiesz, że jesteś martwy. Cały ból odczuwają inni.
To samo dzieje się, kiedy jesteś głupi.
(Lemmy)
Ale nikt się chyba nie spodziewał czegoś tak chwytliwego i zostającego w uszaach jak riff do Symphony of destruction, prawda?
Ten nowy fiński gitarzysta jednak robi robotę, można znależć kilka zajebistych zagrywek. No nic, będzie sluchane długo.
Kontynuuję przegląd lat 70tych. Teraz Sweet na tapecie. Całkiem poprawny glam rock, jedna płyta się wybija - Sweet Fanny Adams, taka bardziej metalowa jakby, zalatuje trochę wczesnymi Purplami i zostanie ze mna na dłużej.
https://youtu.be/3XvRcjNTB7Y?si=GPsX1aia9guPnDNW
Kiedy zaczynałem słuchać muzyki, jakos tak na początki ejtisów, takie zespoły były symbolem obciachu, ze swoimi ciuchami i makijażem. Teraz mam to w pompie.
https://youtube.com/playlist?list=PL39A80E0ABBF9D3B8
Zapodam OST z Prince of Persia Warrior Within. Za dzieciaka nie miałem styczności z tą grą, ale mogę tylko sobie wyobrazić uczucie nastolatków, które po raz pierwszy tę grę odpalały i witał je utwór z menu. Edgy i cool jak jasny gwint. Generalnie kawałki od 1 do 7 są najlepsze, potem zlewają się w jedną całość, by na koniec wrócić na dobre tory. Bezapelacyjnie rządzi "Conflict at the Entrance".
Ukazał się dziś nowy miks i miks Dolby Atmos autorstwa Stevena Wilsona płyty Tales from Topographic Oceans zespołu Yes.
O muzycznej zawartości albumu nie będę się wypowiadał, bo wszystko już przez 50 ponad lat powiedziano, to że jest zbyt długi i rozciągnięty wszyscy wiedzą.
Ja wybrałem do przesłuchania miks Dolby i brzmi on fenomenalnie(chociaż nie jestem wielkim fanem tej technologi), mięsiście i basowo, scena szeroka, wokal może zbyt mocno schowany.
Wracał na pewno częst nie będę do tej płyty, ale jako ciekawostkę warto posłuchać.
Yes mieli lepsze albumy, np. Close to the Edge, ale i tej się nasłuchałem, bo w latach 70 byłem ich wielkim fanem. W winylu album miał 2 płyty. Dziś przyznaję, że spokojnie można by go skrócić o połowę.
_________________ Kiedy jesteś martwy, nie wiesz, że jesteś martwy. Cały ból odczuwają inni.
To samo dzieje się, kiedy jesteś głupi.
(Lemmy)
Dopiero kilka lat temu odkryłem dla siebie Close to the edge. Yes jest dla mnie kolejnym zespołem jednej płyty. Przesłuchałem resztę dyskografi i nic mi się już nie spodobało. Nadęte to i kiczowate.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum