Tak mnie się przypomniało, że jakiś czas temu, w ramach przerwy od projektowania fabuł i narracji w grach, napisałem krótkie opowiadanie. Lekkie, lekuśkie, w sam raz na odrdzewienie, albowiem zakrzepłem przeokrutnie; jest to mój pierwszy tekst "literacki" od sześciu lat.
Jakby ktoś miał ochotę...
Str. 91 - "Wzrok, który zabija"
http://szortal.com/node/9832 http://szortal.com/system...osna%202016.pdf
_________________ Niewiedza nie jest prostym i biernym brakiem wiedzy, ale jest postawą aktywną; jest odmową przyjęcia wiedzy, niechęcią do wejścia w jej posiadanie, jest jej odrzuceniem.
Karl Popper
_________________ Niewiedza nie jest prostym i biernym brakiem wiedzy, ale jest postawą aktywną; jest odmową przyjęcia wiedzy, niechęcią do wejścia w jej posiadanie, jest jej odrzuceniem.
Karl Popper
_________________ Życie to dziwka, czytasz za mało, a potem umierasz [Stary Ork]
Zaginiona to zamknięte środowisko, coś jak oddział zamknięty krążący wokół Czarnej Dziury Szaleństwa, najlepiej nie zwracać uwagi na sens bo on tu rzadko występuje [utrivv]
"Finezja perfidii rozumowania ściga się w nich z cyniczną sofistyką" [prof. Waltoś o działaniach PiS dot. wymiaru sprawiedliwości]
Ostatnio sporo się u mnie dzieje - moja firma przekształca się we wrocławski oddział CD Projekt Red, więc dołączam do zespołu Cyberpunk2077, po godzinach piszę dla siebie, ale też obok literatury i scenopisarstwa growego zabieram się za komiksy
Poznajcie Kanti - postać w zamierzeniu literacka i komiksowa, w settingu sword&sorcery inspirowanym upadkiem epoki brązu. Autorką wizualnej strony komiksowej odsłony Kanti będzie Kate Niemczyk, która rysuje/rysowała m.in. dla Marvela, Dark Horse czy Blizzarda.
_________________ Beata: co to jest "gangrena zobczenia"?
Fidel-F2: Pojęcie wprowadził Josif Wissarionowicz
Fidel-F2: Jak choćby raz opuścisz granice rodiny, ty już nie nasz, zobczony.
Fidel-F2: Na tę gangrenę lek jest tylko jeden.
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
Cześć, widzę że od dawna nic nie było tutaj pisane, ale chciałem tylko dać znać że przynajmniej jeden wierny fan (pewnie nie jedyny) czeka na trzecią Część Paramythii Vakkerby. Ale gratuluję zarówno potomków jak i odnalezienia się w GameDevie (wiem jak to trudne, bo zawsze było to moje marzenie a skończyłem w Telewizji ), Pozdrawiam
Bardzo lubię książki z cyklu "Paramythia Vakkerby", szczególnie za ten dość wyjątkowy ciężki klimat tego świata. Ostatnio przypomniałem sobie o tych książkach i zapewne w ciągu kilku najbliższych dni znowu zabiorę się za ich czytanie. Czekam na trzeci tom cyklu, ale minęło już tyle lat, że zapewne już się nie doczekam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum