Wysłany: 2025-09-26, 18:22 Opiekun - moja pierwsza książka
Kilka lat temu napisałam powieść (nie pierwszą i nie ostatnią, ale tę konkretną darzę dużym sentymentem). Jak większość, wylądowała ona w szufladzie i powoli pokrywała się kurzem. Do czasu, aż kolega podsunął mi pomysł, by opublikować ją we własnym zakresie.
Trochę z tym było zabawy: kolejne korekty, nauka składu, ogarnianie numerów ISBN. W końcu jednak wszystko się udało i obecnie książka jest dostępna w sprzedaży – zarówno na Amazonie (wersja drukowana), jak i w Empiku (na razie tylko w wersji cyfrowej).
Opiekun to opowieść osadzona w czasach pierwszych osadników na Dzikim Zachodzie. Bohaterem jest Piotr, pastor, który zaopiekował się kilkorgiem sierot, w tym dziewczynką o imieniu Ana. Dziewczynka ta zdaje się jednak przyciągać nieszczęścia i niewyjaśnione wydarzenia, które szybko budzą niepokój wśród okolicznych mieszkańców.
Książka porusza zarówno temat relacji rodzinnych (także wśród przyszywanego rodzeństwa), jak i przezwyciężania własnych lęków oraz uprzedzeń. Ze względu na kilka dość brutalnych scen jest skierowana przede wszystkim do dorosłego czytelnika.
Zadalem sobie trud przeczytania darmowego fragmentu i moim zdaniem jest poprawnie, może styl jeszcze nie ten, ale jak wiadomo, nie od razu zdobyto Dziki Zachód.
Ja nie kupię całości, jednakże podziwiam pracę wykonaną nad calym pisaniem i wydaniem. Fajne hobby.
Nie jestem targetem ale książka wydaje się dojrzała, ciekawa, dobrze napisana. Trzymam kciuki żebyś odniosła sukces.
Kupiłem w papierze, może komuś podaruję.
_________________ Beata: co to jest "gangrena zobczenia"?
Fidel-F2: Pojęcie wprowadził Josif Wissarionowicz
Fidel-F2: Jak choćby raz opuścisz granice rodiny, ty już nie nasz, zobczony.
Fidel-F2: Na tę gangrenę lek jest tylko jeden.
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
Dziękuję za miłe słowa i poświęcony czas. Nie czuję się totalnie zjedzona, więc uważam to już za sukces .
Wiem, że wciąż mam nad czym pracować, a to jest tylko nieśmiała próba zobaczenia jaki będzie odzew. Takie rozpoznanie bojem.
Tak z ciekawostek. W ramach promocji w social mediach popełniłam zwiastun swojej książki.
Nic wielkiego i z wykorzystaniem bezpłatnych narzędzi, ale jako że nigdy nie robiłam takich rzeczy to jestem z niego zadowolona.
https://www.instagram.com...WI2eHN1eDluaQ==
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum