Najczęściej dzwoni "operator", bank, spamer, w każdym z przypadków telefon podpowie że to spamer ale ja czasem od banku odbieram, tam też pracują ludzie. Czym grozi odebranie? Jeżeli to oszust to będzie wiedział że ten telefon jest "czynny", to może być potem pomocne w ataku. Jeżeli to coś ważnego to raczej by wysyłali smsa
_________________ Beata: co to jest "gangrena zobczenia"?
Fidel-F2: Pojęcie wprowadził Josif Wissarionowicz
Fidel-F2: Jak choćby raz opuścisz granice rodiny, ty już nie nasz, zobczony.
Fidel-F2: Na tę gangrenę lek jest tylko jeden.
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
To teraz niestety dość częste. Ja już mam taki zwyczaj, że jak coś wygląda podejrzanie albo nie mam ochoty odbierać, to po prostu sprawdzam sobie w necie. Możesz zajrzeć tutaj: http://whoiscalling.io/pl – tam wrzucasz numer i widzisz, czy inni coś o nim pisali. Dzięki temu można ogarnąć, czy to jakaś firma, czy może coś mniej fajnego. Fajne jest to, że nie trzeba się tam nigdzie rejestrować ani nic, po prostu wpisujesz i masz info. Czasem to naprawdę oszczędza stresu.
Ostatnio ciągle dostaję jakieś dziwne połączenia. Numerów nie znam, a nie chcę odbierać w ciemno. Jak sobie z tym radzicie?
Mam w telefonie opcję odrzucania połączeń od numerów, których nie mam zapisanych w kontaktach. I nie mam żadnych problemów z nieznanymi numerami. Czasami opcję tę wyłączam, ale tylko czasami i na krótko, np. zagramanicą.
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum