Skończyłem dziś "Dept. Q" - fajny serial wyszedł i mogę się powtórzyć, że na bank należy czekać na sezon 2.
Pewnie tak, tym bardziej, że połowa Departament Q, 10 książek Jussi Adler-Olsena, została już zekranizowana i cieszyła się u nas dużą popularnością. Począwszy od: Kobieta w klatce (2013) i dalej: Zabójcy bażantów (2014), Wybawienie (2016), Kartoteka 64 (2018) i Co ukrywa Marco? (2020)
Farma Clarksona s4 - poziom poprzednich sezonów utrzymany. Ogląda się świetnie, aż szkoda, że tylko osiem odcinków. Za rok wypuszczą piąty sezon i na tym, póki co, mają poprzestać
_________________ Moje marzenie z MAGa: wznowienie wszystkich Stephensonów
Sugar łeeee tam. Nie kupuję tego fabularnego twistu na koniec szóstego odcinka. Od tej pory serial zrobił się, nie wiem, bzdurny?
Zjebali to po całości.
Zachwalaliście tu Dept Q więc spróbowałem. Nie sądziłem, że wciągnie aż tak, iż będę się zmuszał do przerw i oglądania na raty. Inaczej obejrzałbym wszystkie dziewięć odcinków za jednym posiedzeniem. Mam nadzieję, że zekranizują pozostałe powieści z cyklu i utrzymają poziom
Polecicie coś w takim klimacie Q i Slow Horses? Brakuje mi takich seriali
_________________ Im mniej cię co dzień, miodzie, tym mi smakujesz słodziej/I słońcem i księżycem, rozkoszą nienasyceń/szczodrością moich dni - dziękuję ci
"MobLand" - Skyshowtime Polska. Serial Guya Ritchie. Tym razem śmiertelnie poważnie, w odróżnieniu od "Dżentelmenów". Co za obsada: Helen Mirren, Pierce Brosnan, Tom Hardy i inni. Ale ta trójka to oczywisty magnes na widzów. I to działający. Tom Hardy ma szansę zerwać ze swoją manierą mruczenia i chrząkania, którą mu "wszyscy" wytykają. Pierce Brosnan gra szefa gangsterskiej rodziny, który ma mocny psychotyczny sznyt. Helen Mirren mu nie ustępuje: taka demoniczna lady Makbet. Tom Hardy też mocny, choć przy tej dwójce jego postać jest najbardziej zrównoważona. Nie będę przesądzał po dwóch odcinkach, ale wiem na pewno, że obejrzę pozostałe. Bo akcja dopiero się zawiązała i ciekawy jestem, co dalej. Z grubsza wiadomo, bo serial niczego nowego nie pokazuje. Ale stylówka i obsada są miodzio, a reszta co najmniej solidna. https://www.youtube.com/w...GFuZCB0cmFpbGVy
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
Your Friends and Neighbors - ależ mi się to podobało. Akcja, dramat, humoru pod dostatkiem, świetni aktorzy i Jon Hamm, który wręcz błyszczy. Nie mogę się doczekać drugiego sezonu
Your Friends and Neighbors - ależ mi się to podobało. Akcja, dramat, humoru pod dostatkiem, świetni aktorzy i Jon Hamm, który wręcz błyszczy. Nie mogę się doczekać drugiego sezonu
Ja czekam, ale z obawami, że nie ma tu już więcej żadnej fajnej historii do opowiedzenia.
"Yellowjackets" - sezon 3, niestety nie ostatni. Może czwarty będzie ostatnim. Bo już w trzecim widać wyciskanie historii na siłę. Oczywiście, od pierwszego odcinka pierwszego sezonu wiadomo, co się wydarzyło i kto przeżył - z grubsza. Zatem wszystkie haczyki na widza tkwiły w tym, co się wydarzyło pomiędzy katastrofą a odnalezieniem i jak - we współczesności - ta historia się rozwiąże. I o ile ten pierwszy etap "pomiędzy" jest ok, choć niczym nie zaskakuje, o tyle ten drugi, współczesny jest pozbawiony ciekawej intrygi. A raczej w drugim sezonie ona się wypaliła, a teraz tylko widać jakiś rachityczny ogień. https://www.youtube.com/w...24gMyB0cmFpbGVy
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum