A takiego Hrabiego Monte Christo to jest chyba ze 40. Tylko u nas jest zwyczaj trzymania się jednej wersji przez dekady.
_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
Jak udało nam się ustalić, reżyserem nowej wersji Lalki będzie Paweł Maślona, w 2024 roku nagrodzony Orłem jako najlepszy reżyser za film Kos, a w 2018 roku za najlepszy debiut (Atak paniki) na festiwalu Młodzi i Film. Autorem scenariusza jest Paweł Demirski, twórca takich seriali jak Artyści czy Udar. Producentem z ramienia Netflixa jest Akson Studio Sp. z o.o, stojące za serialem 1670 i filmem Filip. Skład obsady jest trzymany w ścisłej tajemnicy. Podobno w rolę Stanisława Wokulskiego ma wcielić się Tomasz Schuchardt, ale nie udało nam się potwierdzić tej informacji.
Fajniutko. Cieszę się. Bolesław Prus pewnie zrobił na tym interes życia.
Nie wiem, komu kibicować. Instynktownie Netflixowi, bo TVP robi film i serial, który będzie pełniejszą wersją filmu, więc już na to kręcę nosem. Zwłaszcza kiedy jest wybór.
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
Filip był świetny. Nie wiem czy nie najlepszy polski film ostatnich lat jaki widziałem. Tomasz Schuchardt też mi się bardziej widzi w roli Wokulskiego.
_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
Może niewiele pamiętam z filmów o J. Wicku, ale chyba odebrałem je na poważnie a Nobody jako komedię. Dzięki temu został mi w głowie jako dobra rozrywka.
_________________ Jeśli wolność słowa w ogóle coś oznacza, to oznacza prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć.
G. Orwell
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum