O kurcze, ja też przegapiłem. Sto lat Andrzeju. I samych sukcesów wydawniczych i satysfakcji z tego zarzucania nas książkami.
_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
Odkąd to przeczytałem, siedzę w oknie i czekam. Czekam, czekam, czekam. Te tłumy muszą w końcu wyjść na ulice. Nie może być inaczej skoro napisali że Mag stracili prawa do Reynoldsa. Wieść się rozniesie i ruszą. Więc czekam.
Odkąd to przeczytałem, siedzę w oknie i czekam. Czekam, czekam, czekam. Te tłumy muszą w końcu wyjść na ulice. Nie może być inaczej skoro napisali że Mag stracili prawa do Reynoldsa. Wieść się rozniesie i ruszą. Więc czekam.
Nie straciliśmy praw. Po prostu kupujemy po kilka książek na raz.
Nie straciliśmy praw. Po prostu kupujemy po kilka książek na raz.
Drodzy Czytelnicy,
Poniżej trochę dodatkowych informacji na temat kilku ważnych dla was i dla nas projektów oraz wstępne zapowiedzi na lipiec. Troszkę za dużo rutyny wdarło się do naszych aktualizacji i czujemy niedosyt, bo zasługujecie na wiecej.
Lecimy,
Magowie
LIPIEC
16
Robert Jackson Bennett Zatruty kielich (w tym roku jeszcze A Drop of Corruption)
18
Brent Weeks Czarny Pryzmat (tom 2 we wrześniu, tom 3 w październiku)
25
Jacqueline Carey Strzała Kusziela (tom 2 w październiku)
Michael J. Sullivan Królewska krew (tom 2 w sierpniu)
Dordruki
James S.A. Corey Od dzisiaj będzie można zamawiać w naszej księgarni dodruki Wzlotu Persepolis, Gniewu Tiamat i Upadku Lewiatana w bardzo przyzwoitych cenach. Na pewno uda nam się wysłać trochę zamówień przed wysyłką Sandersonów, ale jeśli się nie wyrobimy, trzeba będzie poczekać kilka tygodni, więc to opcja dla cierpliwych.
John Brunner – specjalnie dla Was zrobimy dodruki brakujących książek. Pojawią się najpóźniej w lipcu
RÓŻNI AUTORZY
Jacqueline Carey – wracamy do wydawania serii. W tym roku 2 tomy. W następnym cztery.
Cassandra Clare - odnawiamy umowy. To trochę potrwa. Przed wakacjami podamy jakiś sensowny harmonogram wznowień.
Deborah Harkness – startujemy w tym roku z nowym wydaniem, wznawiamy wszystko do końca roku i w listopadzie oddajemy w wasze ręce The Black Bird Oracle.
Robin Hobb – naszym priorytetem w tym roku są 2 trylogie Robin (Skrytobójca, Złotoskóry). Zaczniemy w sierpniu. W następnym roku skupiamy się na Bastardzie i Kupcach i ich Żywostatkach.
Richard Morgan – przygotowujemy nowe wydanie trylogii Takeshiego. W tym roku na pewno Modyfikowany węgiel.
Alastair Reynolds – pod koniec roku wrócimy do wznawiania książek autora. W grudniu Prefekt.
Michael J. Sullivan – startujemy z odkryciami już w lipcu. Byłoby fajnie utrzymać tempo 1 tomu miesięcznie. Poza tym w tym roku jeszcze Drumindor. Nolyn w 2026.
Dennis E. Taylor – problem nie po naszej stronie. Dogadaliśmy się bardzo szybko, ale od roku czekamy na certyfikat rezydencji. Dotyczy to również wznowień tomów 1-4.
Konkurs na najszpetniejszą okładkę MAGa rozstrzygnięty?
_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum