FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
MAG - część druga
Autor Wiadomość
fdv 

Wysłany: 2025-02-28, 13:11   

czytacz060 napisał/a:
Tak na marginesie, może znacie jakiś sposób na to jak estetycznie pozbyć się (zakleić, zamalować) numerki na Artefaktach? :-P Nie ukrywam, że czasami moje serce perfekcjonisty krwawi jak patrzę na półkę i widzę luki.

W komiksowie ludzie robią własne obwoluty jak im się późno zachciało coś kompletować, albo wydawca ma sraczkę z logiem, nie potrafi w panoramy albo tytułów nie potrafi wyrównać. Może to jakieś rozwiązanie na chęć posiadania spójnej szaty graficznej w obrębie serii.

Żeby nie było ja takich rzeczy nie widzę wręcz uwielbiam pewnego rodzaju miszmasz w wydaniach wtedy imo półka wygląda na "żywą" ;)

Ash 
Ash

Wysłany: 2025-02-28, 15:20   

fdv napisał/a:
uwielbiam pewnego rodzaju miszmasz w wydaniach

Rashmika 

Wysłany: 2025-02-28, 15:54   

Cytat:
Tak na marginesie, może znacie jakiś sposób na to jak estetycznie pozbyć się (zakleić, zamalować) numerki na Artefaktach? :-P Nie ukrywam, że czasami moje serce perfekcjonisty krwawi jak patrzę na półkę i widzę luki.

Poproście wydawcę o ofertę spersonalizowaną pod MAGA:

https://allegro.pl/oferta/zestaw-3-atrap-ksiazek-do-dekoracji-wnetrza-vouge-moda-urbanlike-modne-17268992987?utm_medium=product-carousel&utm_campaign=product-listing&utm_content=%2Flisting%3Fstring%3Datrapy%2520ksi%25C4%2585%25C5%25BCek

czytacz060

Wysłany: 2025-03-02, 19:37   

"Robin Hobb – autorka nie znika z naszej listy. Za moment robimy kolejne podejście do projektów graficznych serii. Nie wiemy jak szybko uda się wypracować nowe wersje okładek, ale w momencie, gdy będziemy gotowi, książki zostaną wydane tak szybko jak to będzie możliwe. Nadal zależy nam na premierze trylogii Skrytobójcy w marcu, najpóźniej kwietniu."

Coś takiego pojawiło się w zapowiedziach na FB 02.02.2025. Minął miesiąc, marzec i kwiecień zbliżają się nieubłaganie - AM jakaś aktualizacja planów co do Hobb?

AM

Wysłany: 2025-03-02, 19:40   

czytacz060 napisał/a:
"Robin Hobb – autorka nie znika z naszej listy. Za moment robimy kolejne podejście do projektów graficznych serii. Nie wiemy jak szybko uda się wypracować nowe wersje okładek, ale w momencie, gdy będziemy gotowi, książki zostaną wydane tak szybko jak to będzie możliwe. Nadal zależy nam na premierze trylogii Skrytobójcy w marcu, najpóźniej kwietniu."

Coś takiego pojawiło się w zapowiedziach na FB 02.02.2025. Minął miesiąc, marzec i kwiecień zbliżają się nieubłaganie - AM jakaś aktualizacja planów co do Hobb?

Dopiero po skończeniu Sandersona weźmiemy się za Hobb; trudno przewidzieć jak szybko nam pójdzie.

czytacz060

Wysłany: 2025-03-02, 19:52   

Czekam, żeby móc postawić na półce.
Mogę tylko zasugerować, że coś w stylu tego wydania byłoby imo perfekcyjne

ASX76 
zrzęda

Wysłany: 2025-03-02, 21:20   

Zapraszamy do księgarni Wydawnictwa MAG
Promocja na poniższych osiem nowości

z kodem PR2325

za połowę ceny detalicznej:

WIATR I PRAWDA TOM II opr. miękka
WIATR I PRAWDA TOM II opr. twarda
LEGENDY: MROCZNY PRZEŚLADOWCA
CZERWONA KRÓLOWA
ROZJEMCA wyd. jubileuszowe
DZIEWIĄTY DESZCZ
SŁOWA ŚWIATŁOŚCI wyd. jubileuszowe opr. miękka
SŁOWA ŚWIATŁOŚCI wyd. jubileuszowe opr. twarda
Wiatr i prawda tom I z dodatkowym rabatem 10%

liczonym od ceny promocyjnej (nieprzekreślonej):

WIATR I PRAWDA TOM I opr. miękka

WIATR I PRAWDA TOM I opr. twarda
Oferta za połowę ceny detalicznej trwa do 12 marca włącznie lub do wyczerpania puli promocyjnej.

Dla spóźnialskich do końca marca lub do wyczerpania puli promocyjnej kod będzie dawał na wymienione powyżej tytuły dodatkowe 10% liczone od standardowej ceny promocyjnej (nieprzekreślonej).

Termin realizacji zamówienia widoczny jest podczas składania

zamówienia i w potwierdzeniu wysłanym e-mailem.

Ash 
Ash

Wysłany: 2025-03-02, 21:35   

Zamówienie złożone, mam nadzieję, że nie dostane drugiego tomu Wiatru i Prawdy kilka tygodni po premierze :mrgreen:

AM

Wysłany: 2025-03-02, 21:50   

Ash napisał/a:
Zamówienie złożone, mam nadzieję, że nie dostane drugiego tomu Wiatru i Prawdy kilka tygodni po premierze :mrgreen:

Dzisiejsze zamówienia są spoko, ale za 2-3 dni mogłoby się nie udać z wysyłką przed premierą. Wszystko zależy od liczby zamówień i tego jak skomplikowane będą paczki. No i teraz rzeczywiście pobiliśmy nasz rekord. O jakieś 40%. Nie spodziewaliśmy się tego, tym bardziej, że wyniki z ostatnich 2 lat czegoś podobnego nie zapowiadały.

Cerber108 
Sąsiad

Wysłany: 2025-03-02, 22:00   

czytacz060 napisał/a:
Czekam, żeby móc postawić na półce.
Mogę tylko zasugerować, że coś w stylu tego wydania byłoby imo perfekcyjne

Całkiem, całkiem. Mi najbardzie pasowałoby coś w stylu Legend Sullivana tj. ładne scenerie.

Ash 
Ash

Wysłany: 2025-03-03, 10:10   

AM napisał/a:
Ash napisał/a:

Dzisiejsze zamówienia są spoko, ale za 2-3 dni mogłoby się nie udać z wysyłką przed premierą. Wszystko zależy od liczby zamówień i tego jak skomplikowane będą paczki. No i teraz rzeczywiście pobiliśmy nasz rekord. O jakieś 40%. Nie spodziewaliśmy się tego, tym bardziej, że wyniki z ostatnich 2 lat czegoś podobnego nie zapowiadały.

Szczerze mówiąc to ja w tej sprawie jestem wyluzowany, mam co czytać. Skusiliście promocją i tyle. Uśmieszek był do tego co się działo pod wpisem na fb, ludzie tam niezły meltdown mieli.

Tak w ogóle czy brak trzech ostatnich Corey'ów w promocji/zapowiedziach oznacza, że dodruków może nie być w marcu?

gg72 

Wysłany: 2025-03-04, 09:08   

czytacz060 napisał/a:

Ustawić książki alfabetycznie autorami/tytułami, wtedy "luki" będą niewidoczne :mrgreen: :-P

ASX76 
zrzęda

Wysłany: 2025-03-07, 14:40   

Uaktualniony szkic na ARTEFAKTY 2025:

Jack Finney „Zmiana czasu”
Sheri Tepper “Raising the Stones” plus wznowienie “Trawy”
Richard Matheson “What Dreams May Come. A Stir of Echoes. Somewhere in Time plus wznowienie “Jestem Legendą. Piekielny dom. Człowiek, który nieprawdopodobnie się zmniejszał”
Octavia Butler „Wild Seed”
Ray Bradbury „Październikowa kraina. The Halloween Tree”

AM

Wysłany: 2025-03-07, 15:33   

ASX76 napisał/a:

Richard Matheson “What Dreams May Come. A Stir of Echoes. Somewhere in Time plus wznowienie “Jestem Legendą. Piekielny dom. Człowiek, który nieprawdopodobnie się zmniejszał”

Ja ze swojej strony dodam, ze Kantyczka zniknęła dlatego, że wróciliśmy do pierwotnej koncepcji, czyli zbiorczego wydania 3 książek. Nie da się wobec tego w tym roku, bo tłumacze, którzy to zrobią będą zajęci do późnej jesieni.

WG

Wysłany: 2025-03-07, 15:34   

Finney :-)
W końcu!
Znowu trzymam kciuki ;)

ASX76 
zrzęda

Wysłany: 2025-03-07, 15:42   

AM napisał/a:

Ja ze swojej strony dodam, ze Kantyczka zniknęła dlatego, że wróciliśmy do pierwotnej koncepcji, czyli zbiorczego wydania 3 książek.

Świetnie! //piwo

I dzięki za nowego Mathesona! :-o

niepco 
Ultranaut

Wysłany: 2025-03-07, 15:42   

Jakieś decyzje w kwestii Reynoldsa?
The sooner you'll bloody well die
(Trad. arr. The Whisky Priests)

Typical_troll 
Ultio dei

Wysłany: 2025-03-07, 15:53   

Śmierć kliniczna. Oczekuje na reanimację. :badgrin:

ASX76 
zrzęda

Wysłany: 2025-03-07, 16:03   

Typical_troll napisał/a:
Śmierć kliniczna. Oczekuje na reanimację. :badgrin:

W ostateczności: zmartwychwstanie. ;)

Oby udało się choć jednego Reynoldsa wcisnąć w drugiej połowie roku.

czytacz060

Wysłany: 2025-03-07, 16:44   

AM napisał/a:
ASX76 napisał/a:

Ja ze swojej strony dodam, ze Kantyczka zniknęła dlatego, że wróciliśmy do pierwotnej koncepcji, czyli zbiorczego wydania 3 książek. Nie da się wobec tego w tym roku, bo tłumacze, którzy to zrobią będą zajęci do późnej jesieni.

Czyli pierwotny plan zamknięcia Artefaktów w 2025 roku się nie ziści?
W sumie dużo już było tych zamknięć, pierwszy raz miało się zamykać chyba parę lat temu 😅

ASX76 
zrzęda

Wysłany: 2025-03-07, 17:02   

czytacz060 napisał/a:

Czyli pierwotny plan zamknięcia Artefaktów w 2025 roku się nie ziści?

W sumie dużo już było tych zamknięć, pierwszy raz miało się zamykać chyba parę lat temu 😅

1. Jak widać po najnowszym szkicu wydawniczym nic na to nie wskazuje. Poza tym, już wcześniej była mowa o tym, że Artefakty pociągną dłużej, a już na pewno lokomotywy serii. ;)

2. To prawdziwe zamknięcie dla części tytułów. ;)

Tomasz 
Kain Czarny

Wysłany: 2025-03-08, 10:30   

niepco napisał/a:
Jakieś decyzje w kwestii Reynoldsa?

Cicho sza. Przyjmujemy strategię nie pytania, tylko co jakiś czas podsuwania, że może teraz, w sam raz, jest miejsce itd. Przekaz podprogowy po prostu. W końcu zadziała.

Rec

Wysłany: 2025-03-08, 10:51   

Warto też manipulacyjnie sugerować, że coś jest postanowione, choć AM nigdy tego nie sugerował. Przykład:

AM, a Dhalgren pójdzie w UW czy jednak w Artefaktach? :-)

Trojan 

Wysłany: 2025-03-08, 14:58   

nie wiem czy zauważyliście - jak dalekowzrocznie patrzył Jacek Rodek tworząć firmę MAG - Make America Great, zresztą nick AM też nie zostawia dużego pola dla wyobraźni...
tylko tego Fowlesa mi brakuje....

czytacz060

Wysłany: 2025-03-17, 17:51   

22.04.2025 będzie 10-lecie serii Artefakty... Może będą jakieś niespodzianki, upominki czytaj dodruki? 8)

ASX76 
zrzęda

Wysłany: 2025-03-17, 18:37   

czytacz060 napisał/a:
22.04.2025 będzie 10-lecie serii Artefakty... Może będą jakieś niespodzianki, upominki czytaj dodruki? 8)

Niespodzianki zostały ogłoszone w ostatniej aktualizacji. ;)
W cuda wierzysz? :-P

P.S. Widziałbym jedną możliwość, która została swego czasu odrzucona, czyli małe druknięcie np. brakujących Brunnerów, dostępne w Sklepie. Wchodzenie w większe nakłady = syndrom Zanzibaru. ;)

Cerber108 
Sąsiad

Wysłany: 2025-03-17, 19:13   

ASX76 napisał/a:
P.S. Widziałbym jedną możliwość, która została swego czasu odrzucona, czyli małe druknięcie np. brakujących Brunnerów, dostępne w Sklepie. Wchodzenie w większe nakłady = syndrom Zanzibaru. ;)

Nie obchodzi mnie w jakiej formie; jeżeli dojdzie do skutku, to będę szczęśliw(sz)ym człowiekiem.

Typical_troll 
Ultio dei

Wysłany: 2025-03-19, 16:21   

Niezła reklama B. Sandersona w wyborczej, chociaż za paywallem:
LInk

Odpowiedz do tematu