Tak na marginesie, może znacie jakiś sposób na to jak estetycznie pozbyć się (zakleić, zamalować) numerki na Artefaktach? Nie ukrywam, że czasami moje serce perfekcjonisty krwawi jak patrzę na półkę i widzę luki.
W komiksowie ludzie robią własne obwoluty jak im się późno zachciało coś kompletować, albo wydawca ma sraczkę z logiem, nie potrafi w panoramy albo tytułów nie potrafi wyrównać. Może to jakieś rozwiązanie na chęć posiadania spójnej szaty graficznej w obrębie serii.
Żeby nie było ja takich rzeczy nie widzę wręcz uwielbiam pewnego rodzaju miszmasz w wydaniach wtedy imo półka wygląda na "żywą"
_________________ W życiu - oczekujemy co najwyżej sporej porcji bezrefleksyjnej zabawy i przyczynku do dalszej zabawy.
Tak na marginesie, może znacie jakiś sposób na to jak estetycznie pozbyć się (zakleić, zamalować) numerki na Artefaktach? Nie ukrywam, że czasami moje serce perfekcjonisty krwawi jak patrzę na półkę i widzę luki.
Poproście wydawcę o ofertę spersonalizowaną pod MAGA:
"Robin Hobb – autorka nie znika z naszej listy. Za moment robimy kolejne podejście do projektów graficznych serii. Nie wiemy jak szybko uda się wypracować nowe wersje okładek, ale w momencie, gdy będziemy gotowi, książki zostaną wydane tak szybko jak to będzie możliwe. Nadal zależy nam na premierze trylogii Skrytobójcy w marcu, najpóźniej kwietniu."
Coś takiego pojawiło się w zapowiedziach na FB 02.02.2025. Minął miesiąc, marzec i kwiecień zbliżają się nieubłaganie - AM jakaś aktualizacja planów co do Hobb?
"Robin Hobb – autorka nie znika z naszej listy. Za moment robimy kolejne podejście do projektów graficznych serii. Nie wiemy jak szybko uda się wypracować nowe wersje okładek, ale w momencie, gdy będziemy gotowi, książki zostaną wydane tak szybko jak to będzie możliwe. Nadal zależy nam na premierze trylogii Skrytobójcy w marcu, najpóźniej kwietniu."
Coś takiego pojawiło się w zapowiedziach na FB 02.02.2025. Minął miesiąc, marzec i kwiecień zbliżają się nieubłaganie - AM jakaś aktualizacja planów co do Hobb?
Dopiero po skończeniu Sandersona weźmiemy się za Hobb; trudno przewidzieć jak szybko nam pójdzie.
Zapraszamy do księgarni Wydawnictwa MAG
Promocja na poniższych osiem nowości
z kodem PR2325
za połowę ceny detalicznej:
WIATR I PRAWDA TOM II opr. miękka
WIATR I PRAWDA TOM II opr. twarda
LEGENDY: MROCZNY PRZEŚLADOWCA
CZERWONA KRÓLOWA
ROZJEMCA wyd. jubileuszowe
DZIEWIĄTY DESZCZ
SŁOWA ŚWIATŁOŚCI wyd. jubileuszowe opr. miękka
SŁOWA ŚWIATŁOŚCI wyd. jubileuszowe opr. twarda
Wiatr i prawda tom I z dodatkowym rabatem 10%
liczonym od ceny promocyjnej (nieprzekreślonej):
WIATR I PRAWDA TOM I opr. miękka
WIATR I PRAWDA TOM I opr. twarda
Oferta za połowę ceny detalicznej trwa do 12 marca włącznie lub do wyczerpania puli promocyjnej.
Dla spóźnialskich do końca marca lub do wyczerpania puli promocyjnej kod będzie dawał na wymienione powyżej tytuły dodatkowe 10% liczone od standardowej ceny promocyjnej (nieprzekreślonej).
Termin realizacji zamówienia widoczny jest podczas składania
Zamówienie złożone, mam nadzieję, że nie dostane drugiego tomu Wiatru i Prawdy kilka tygodni po premierze
Dzisiejsze zamówienia są spoko, ale za 2-3 dni mogłoby się nie udać z wysyłką przed premierą. Wszystko zależy od liczby zamówień i tego jak skomplikowane będą paczki. No i teraz rzeczywiście pobiliśmy nasz rekord. O jakieś 40%. Nie spodziewaliśmy się tego, tym bardziej, że wyniki z ostatnich 2 lat czegoś podobnego nie zapowiadały.
Zamówienie złożone, mam nadzieję, że nie dostane drugiego tomu Wiatru i Prawdy kilka tygodni po premierze
Dzisiejsze zamówienia są spoko, ale za 2-3 dni mogłoby się nie udać z wysyłką przed premierą. Wszystko zależy od liczby zamówień i tego jak skomplikowane będą paczki. No i teraz rzeczywiście pobiliśmy nasz rekord. O jakieś 40%. Nie spodziewaliśmy się tego, tym bardziej, że wyniki z ostatnich 2 lat czegoś podobnego nie zapowiadały.
Szczerze mówiąc to ja w tej sprawie jestem wyluzowany, mam co czytać. Skusiliście promocją i tyle. Uśmieszek był do tego co się działo pod wpisem na fb, ludzie tam niezły meltdown mieli.
Tak w ogóle czy brak trzech ostatnich Corey'ów w promocji/zapowiedziach oznacza, że dodruków może nie być w marcu?
Ustawić książki alfabetycznie autorami/tytułami, wtedy "luki" będą niewidoczne
Jack Finney „Zmiana czasu”
Sheri Tepper “Raising the Stones” plus wznowienie “Trawy”
Richard Matheson “What Dreams May Come. A Stir of Echoes. Somewhere in Time plus wznowienie “Jestem Legendą. Piekielny dom. Człowiek, który nieprawdopodobnie się zmniejszał”
Octavia Butler „Wild Seed”
Ray Bradbury „Październikowa kraina. The Halloween Tree”
Richard Matheson “What Dreams May Come. A Stir of Echoes. Somewhere in Time plus wznowienie “Jestem Legendą. Piekielny dom. Człowiek, który nieprawdopodobnie się zmniejszał”
Ja ze swojej strony dodam, ze Kantyczka zniknęła dlatego, że wróciliśmy do pierwotnej koncepcji, czyli zbiorczego wydania 3 książek. Nie da się wobec tego w tym roku, bo tłumacze, którzy to zrobią będą zajęci do późnej jesieni.
_________________ Let’s not have a sniffle
Let’s have a bloody good cry
And always remember the longer you live
The sooner you'll bloody well die
(Trad. arr. The Whisky Priests)
Ja ze swojej strony dodam, ze Kantyczka zniknęła dlatego, że wróciliśmy do pierwotnej koncepcji, czyli zbiorczego wydania 3 książek. Nie da się wobec tego w tym roku, bo tłumacze, którzy to zrobią będą zajęci do późnej jesieni.
Czyli pierwotny plan zamknięcia Artefaktów w 2025 roku się nie ziści?
W sumie dużo już było tych zamknięć, pierwszy raz miało się zamykać chyba parę lat temu 😅
Czyli pierwotny plan zamknięcia Artefaktów w 2025 roku się nie ziści?
W sumie dużo już było tych zamknięć, pierwszy raz miało się zamykać chyba parę lat temu 😅
1. Jak widać po najnowszym szkicu wydawniczym nic na to nie wskazuje. Poza tym, już wcześniej była mowa o tym, że Artefakty pociągną dłużej, a już na pewno lokomotywy serii.
Cicho sza. Przyjmujemy strategię nie pytania, tylko co jakiś czas podsuwania, że może teraz, w sam raz, jest miejsce itd. Przekaz podprogowy po prostu. W końcu zadziała.
_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
nie wiem czy zauważyliście - jak dalekowzrocznie patrzył Jacek Rodek tworząć firmę MAG - Make America Great, zresztą nick AM też nie zostawia dużego pola dla wyobraźni...
tylko tego Fowlesa mi brakuje....
22.04.2025 będzie 10-lecie serii Artefakty... Może będą jakieś niespodzianki, upominki czytaj dodruki?
Niespodzianki zostały ogłoszone w ostatniej aktualizacji.
W cuda wierzysz?
P.S. Widziałbym jedną możliwość, która została swego czasu odrzucona, czyli małe druknięcie np. brakujących Brunnerów, dostępne w Sklepie. Wchodzenie w większe nakłady = syndrom Zanzibaru.
P.S. Widziałbym jedną możliwość, która została swego czasu odrzucona, czyli małe druknięcie np. brakujących Brunnerów, dostępne w Sklepie. Wchodzenie w większe nakłady = syndrom Zanzibaru.
Nie obchodzi mnie w jakiej formie; jeżeli dojdzie do skutku, to będę szczęśliw(sz)ym człowiekiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum