FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Co teraz czytam? V2.0
Autor Wiadomość
m_m 
Uchodźca

Wysłany: 2025-01-24, 20:05   

Od teraz ,,teoria martwego internetu" nie wydaje się aż tak głupia XD

goldsun 
Szeregowy

Wysłany: 2025-01-24, 20:09   

m_m napisał/a:
Od teraz ,,teoria martwego internetu" nie wydaje się aż tak głupia XD

Dlaczego dopiero od teraz?

Per ASperger ad astra

m_m 
Uchodźca

Wysłany: 2025-01-24, 20:13   

Bo Fidel odszedł...dżizas.....

Cintryjka 

Wysłany: 2025-01-25, 12:30   

Jak on latami bluzgał na każdego, kto napisał cokolwiek, co mu się nie spodobało, to było dobrze. Raz dostał po nosie i się obraził. I od razu śmierć forum? No ludzie kochani?

J.K.

m_m 
Uchodźca

Wysłany: 2025-01-25, 12:34   

Cintryjka, nie wiem jak inni, ale ja se jaja robię XD

Cintryjka 

Wysłany: 2025-01-25, 13:24   

Nie ciebie miałam na myśli:)

J.K.

bio 
Człek pod dębem

Wysłany: 2025-01-25, 23:08   

He, he, he. Obraził się? Na Latającą się nie obraził, a tam to dopiero wieje cmentarzem forumowym. Natomiast brakuje mi Starego Orka troszkę, bo nie pamiętam nawet kiedy zamilkł.

Trojan 

Wysłany: 2025-01-26, 02:04   

mniej więcej w tym samy czasie co Spellu
może też kolejne dziecko wystrugał

m_m 
Uchodźca

Wysłany: 2025-02-01, 19:23   

Od lat cenię i lubię twórczość Anny Kańtoch, oczywiście nie wszystko co napisała jest wybitne, ale chyba nie było nic zdecydowanie słabego, a od czasu gdy zaczęła pisać nieoczywiste kryminały jest bardzo dobrze.
Czeluść to przewrotna powieść, początkowo zdaje się dotykać tylko problemu zanikania pamięci starszej pani, potem stopniowo zamienia się w horror, by w końcu zostawić nas ze słowami na ustach ,,ale jak to?".
Zdecydowanie polecam, szkoda tylko że to nieco ponad 230 czytnikowych stron.

Cintryjka 

Wysłany: 2025-02-01, 19:26   

Czeluść jest genialna, zgadzam się!

J.K.

Shadowmage 

Wysłany: 2025-02-01, 20:04   

Chociaż mam wrażenie, że zanik pamięci jest ostatnio przez nią zbytnio wykorzystywany. Fakt, w różne sposoby, ale jednak trochę już nudzi.

m_m 
Uchodźca

Wysłany: 2025-02-01, 20:27   

To prawda, ale nie przeszkadza w odbiorze.
Ja jeszcze trawię Czeluść, na pewno wszystkiego nie wyłapałem, a i nie wiem czy dobrze wszystko zinterpretowałem.

Romulus 
Imperator
Żniwiarz Smutku

Wysłany: 2025-02-03, 17:33   

John Scalzi "Początkujący Złoczyńca" - na szczęście, ta powieść jest lepsza od "Towarzystwa Ochrony Kaiju". Wprawdzie tamta nie była najgorsza, ale w zasadzie jest do przeczytania i zapomnienia. "Początkujący Złoczyńca" również. Ale nie lubię komediowej fantastyki. Choć Scalzi wypełnił fabułę akcją godną jakiegoś filmowego blockbustera z komediowym zacięciem. Okładka powieści - parszywa. Wprawdzie za kotami nie przepadam, ale mi nie wadzą, niemniej ta okładka jest odpychająca. W fabule też trochę poprzesadzał ze świadomymi kotami i delfinami. Ale w sumie względem całości nie jest to jakoś negatywnie wyróżniające się. Miła lektura. Odprężająca. I tylko tyle.

Shadowmage 

Wysłany: 2025-02-03, 17:58   

A ja chyba wolę z tych dwóch kaiju. Ale ja generalnie mam słabość do twórczości Scalziego. Trochę guilty pleasure, ale się przy nich dobrze bawię.

Typical_troll 
Ultio dei

Wysłany: 2025-02-04, 15:26   

"Dwa ognie" Buehlmana. Spore zaskoczenie po nijakim dla mnie "Czarnym języku". Surowa, liniowo skonstruowana, bardzo wulgarnie i naturalistycznie opisana historia wędrówki nie całkiem upadłego rycerza i niedoszłej prorokini po dawnej Francji i okolicach, podczas wielkiej zarazy i wojen między niebeim i piekłem. Przednia rozrywka albo jak kto woli, nieco zalatujący gównem i trupami powiew świeżości.

ASX76 
zrzęda

Wysłany: 2025-02-05, 09:48   

Miejmy nadzieję, że to nie ostatni Buehlman w MAG-u i nie mam tu na myśli kontynuacji "The Blacktongue Thief", lecz np. "The Lesser Dead". Książka niegruba, więc w sam raz do "Horrorów". ;)

Ł 
dziura w niebycie

Wysłany: 2025-02-06, 15:00   

Przy okazji wznowień Terminusa powtórzyłem sobie Las Ozywionego Mitu które kiedyś czytałem i miałem same dobre wspomnienia ale mało szczegółów w pamięci. I już wiem czemu miałem same dobre wrażenia, 2 raz po latach lektura była tak samo dobra. Teraz Lavondyss które czytam 1 raz.

Bibi King

Wysłany: 2025-02-08, 19:15   

Nowy Sapkowski za mną. Niczego nie urwało, ale dobrze się czyta. Dwa miłe sentymentalne wieczory. Powrót do wspomnień i skojarzeń z czasów, kiedy człowiek był młody i dobrze się zapowiadał, zawsze w cenie. Chociaż nie jestem pewien, czy potrzebuję więcej takich prequeli o wiedźminie.

Skończyłem też niedawno "Tatuaż z tryzubem". Szczerek w dobrej formie, jak ktoś lubi, to szczerze polecam. Jak ktoś nie wie, czy lubi, to chyba "Via Carpatia" na początek będzie lepsza - szerszy pejzaż/kolaż bałkański wyszedł mu lepiej niż skupienie się na Ukrainie. Chociaż o tej wschodniej, donbaskiej, pisze ciekawie. A to już po 2014.

m_m 
Uchodźca

Wysłany: 2025-02-08, 21:50   

Jest od niedawna taka tradycja, że po wyrażeniu swojej opinii o Rozdroźu Kruków ludzie odchodzą z forum.
No chyba tego nie zrobisz, prawda //aaa

Bibi King

Wysłany: 2025-02-08, 22:13   

Czyżbym wyczuwał nutkę nadziei w tym poście? 8)

m_m 
Uchodźca

Wysłany: 2025-02-08, 22:17   

A w życiu.....

Trojan 

Wysłany: Wczoraj 0:25   

coś sie kończy coś zaczyna

Ł 
dziura w niebycie

Wysłany: Dzisiaj 10:26   

Rozdroże jest bardzo spoko, więcej w tym sensu i pomysłu niż w Sezonie Burz (który choć sympatyczny to był zlepem sidequestów). Niby prequel dla Geralta, ale w ramach samej historii to bardziej zamknięta całość o Prestonie Holcie.

Odpowiedz do tematu