Sporo SF (Córka Edenu, Lee, Nayler, Wells), trochę fantastyki "dziwnej" (Dziw i Light From Uncommon Stars ). Bez hejtu, jakie tytuły dla ciebie musiałby paść, żeby nie było słabizny? Bo jeśli plan uda sie zrealizować, moje potrzeby czytelnicze będą zaspokojone.
Rec: generalnie czytam coraz mniej, a współczesna fantastyka zaczyna mnie coraz bardziej męczyć. Lee to bełkot. Naylera nie czytałem, ale recenzje nie nastrajały optymistycznie. Wells w pierwszym tomie mnie wynudziła. Jeśli chodzi o Eden, to "Ciemny Eden" był całkiem spoko, ale "Matka Edenu" była słabiutka i nudna jak flaki z olejem. Widać, że pisana na siłę. Nie wiem, nie kumam dzisiejszej oferty MAGa. Oczywiście, życzę jak najlepiej, ale poza pojedynczymi pozycjami, już nie jestem targetem. Zresztą, mam co czytać. Ostatnio nawet hurtowo wyprzedaję gro swojej biblioteczki, bo i tak tego nie przeczytam...
_________________ Życie to dziwka, czytasz za mało, a potem umierasz [Stary Ork]
Zaginiona to zamknięte środowisko, coś jak oddział zamknięty krążący wokół Czarnej Dziury Szaleństwa, najlepiej nie zwracać uwagi na sens bo on tu rzadko występuje [utrivv]
"Finezja perfidii rozumowania ściga się w nich z cyniczną sofistyką" [prof. Waltoś o działaniach PiS dot. wymiaru sprawiedliwości]
Starzejesz się? Depresja? Za dużo przepisów czytasz? Mózg ci się już z prozy na prawo przestawił?
_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
Starzejesz się? Depresja? Za dużo przepisów czytasz? Mózg ci się już z prozy na prawo przestawił?
Czy ja wyglądam na konserwę w stylu Sakiewicza lub Karnowskiego? Nie, ostatnimi czasy w zasadzie większość lektur to historia: starożytność i średniowiecze. Nawet coś piszę. To pewnie dlatego.
_________________ Życie to dziwka, czytasz za mało, a potem umierasz [Stary Ork]
Zaginiona to zamknięte środowisko, coś jak oddział zamknięty krążący wokół Czarnej Dziury Szaleństwa, najlepiej nie zwracać uwagi na sens bo on tu rzadko występuje [utrivv]
"Finezja perfidii rozumowania ściga się w nich z cyniczną sofistyką" [prof. Waltoś o działaniach PiS dot. wymiaru sprawiedliwości]
ostatnimi czasy w zasadzie większość lektur to historia: starożytność i średniowiecze
Oj też dużo historycznych tytułów połkam, ale trzymam się prozy ile wlezie.
Jachu napisał/a:
Nawet coś piszę.
Pamiętam i trzymam kciuki.
Pochwal się jak skończysz,
_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum