No to w takim razie stawiam na pozostałe 4 tytuły, po co sloty tymi wznowieniami zapychać.
_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
Może MAG zaczyna myśleć... "rynkowo"? Więcej kasy dostanie za dwa cieńsze Artefakty niż dostałby za jeden grubszy. A może chodzi o bieżące moce przerobowe? W Amazonie Dzikokonna jest o dobre 30% grubsza.
Może MAG zaczyna myśleć... "rynkowo"? Więcej kasy dostanie za dwa cieńsze Artefakty niż dostałby za jeden grubszy. A może chodzi o bieżące moce przerobowe? W Amazonie Dzikokonna jest o dobre 30% grubsza.
Dokończenie Edenu strasznie cieszy. Trepper też, choć wolałbym na tym miejscu Butler. Pytanie czy decyzja o "Rising the Stones" z automatu oznacza, że będzie też "Sideshow", czy jednak to nie takie pewne?
Dokończenie Edenu strasznie cieszy. Trepper też, choć wolałbym na tym miejscu Butler. Pytanie czy decyzja o "Rising the Stones" z automatu oznacza, że będzie też "Sideshow", czy jednak to nie takie pewne?
Dodruki są ekstra. Wydamy 4 tytuły z listy plus dodruki.
No ale mam swoje typy na dodruki. Jeszcze jakieś chyba dwa Abercrombie mam w miękkiej. Te z pojedynczych powieści. Przy okazji "Devils" okazja na wznowienie byłaby akurat.
_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
Pamiętam, że MAG nie jest zainteresowany "chałupnictwem", jednakowoż gdybym wystosował argumenty w postaci: na chwałę Domu i dla wiernych malkontentów, czyli dodruk w niewielkim nakładzie dostępny w Sklepie jak niegdyś UW na 25-lecie Wydawnictwa?
Szkoda tych Brunnerów, a wiadomo, że większy nakład jak w przypadku Zanzibaru to zdecydowany przerost względem możliwości rynkowych.
Yoon Ha Lee Raven Strategem (UW)
Chris Beckett Córka Edenu (UW)
Sheri Tepper Rising the Stones (Artefakty)
Alastair Reynolds Prefekt
Dokończmy to co zostało rozpoczęte. Dla mnie to nie problem żeby przeczytać coś po angielsku, ale postawienie na półce dwóch różnych wydań kolejnych części cyklu to zbrodnia
Dokończmy to co zostało rozpoczęte. Dla mnie to nie problem żeby przeczytać coś po angielsku, ale postawienie na półce dwóch różnych wydań kolejnych części cyklu to zbrodnia
Prefekt ma okładkę zagraniczną i chyba nawet ten sam grzbiet, więc kup sobie po angielsku a mi dajcie Kantyczkę i wszystko z listy będzie się zgadzać
Btw: ostatnio kupiłem za dyszkę w moim sekretnym miejscu z książkami po angielsku "Beneath the World, the Sea" Chrisa Becketta. Podobno nie łatwa książka, pewnie by pasowała do UW, choć najpierw musi chwycić Eden.
UW nie jest zagrożona w przeciwieństwie do Artefaktów, więc lepszym posunięciem dla lekturowiczów byłoby pierwej wydanie tych drugich + Reynolds.
Wydanie "Córki Edenu" wiąże się chyba z druknięciem 1 i 3 części, co w sumie daje 3 wydawnicze sloty, a nawet pula dodruków nie jest z gumy, zaś ewentualne cięcia w zaktualizowanym szkicu wydawniczym wiadomo których serii będą dotyczyć.
Yoon Ha Lee w pierwszej kolejności poproszę. I tyle w temacie.
Prefekt ma okładkę zagraniczną i chyba nawet ten sam grzbiet, więc kup sobie po angielsku a mi dajcie Kantyczkę i wszystko z listy będzie się zgadzać
Btw: ostatnio kupiłem za dyszkę w moim sekretnym miejscu z książkami po angielsku "Beneath the World, the Sea" Chrisa Becketta. Podobno nie łatwa książka, pewnie by pasowała do UW, choć najpierw musi chwycić Eden.
Justyna poprosiła mnie, żebym ci podziękował za miłe słowa. Pozdrowy.
Justyna poprosiła mnie, żebym ci podziękował za miłe słowa. Pozdrowy.
Bardzo mnie cieszy, że pochwała dotarła do adresata! Włócznia i Utopia wypadły świetnie pod kątem języka, a gdy już zacząłem drążyć i odkryłem, że pani Justyna tłumaczyła także pozostałe Mitchelle to pomyślałem "no tak, to by się zgadzało. Je również czytało się znakomicie płynnie".
Zdarza mi się czasem kupować książki dla tłumaczy, którzy wpadli mi w oko więcej niż raz, i tak też było w tym przypadku - "Dni Ostatnie" kupiłem tuż po skończeniu Utopii.
Dla mnie tylko "Trawa" i kontynuacja. Poza tym, słabizna.
_________________ Życie to dziwka, czytasz za mało, a potem umierasz [Stary Ork]
Zaginiona to zamknięte środowisko, coś jak oddział zamknięty krążący wokół Czarnej Dziury Szaleństwa, najlepiej nie zwracać uwagi na sens bo on tu rzadko występuje [utrivv]
"Finezja perfidii rozumowania ściga się w nich z cyniczną sofistyką" [prof. Waltoś o działaniach PiS dot. wymiaru sprawiedliwości]
Sporo SF (Córka Edenu, Lee, Nayler, Wells), trochę fantastyki "dziwnej" (Dziw i Light From Uncommon Stars ). Bez hejtu, jakie tytuły dla ciebie musiałby paść, żeby nie było słabizny? Bo jeśli plan uda sie zrealizować, moje potrzeby czytelnicze będą zaspokojone.
Takie tam jeszcze info z komentarzy od Pana Andrzeja
Cytat:
Książki Eriksona i Esslemonta tłumaczy ta sama osoba. I ma czas na 2 książki z uniwersum rocznie. To oznacza, że może usiąść do Kharkanas najwcześniej w 2 połowie 2026 roku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum