Jeśli wyobrazimy sobie większość popularnej sf po jaką sięgają miłośnicy gatunku jako odpowiedniki muzycznej twórczości Rose czy Sabriny Carpenter, a większość książek w UW, niezależnie od opinii na ich temat, za bardziej złożone... Ostateczny sukces będzie zależał od tego jak wiele osób odbije się od Dziwu. To z kolei zależy od typu jej złożoności. Czytelnicy sf (wiem że stosuje uogólnienia) na pewne rzeczy reagują lepiej, inne gorzej. Ogólnie od początku jednak jesteśmy skazani na niezbyt liczna grupę potencjalnych odbiorców.
Panie Andrzeju, czy los książek Gaimana w MAG-u jest zagrożony z powodu jego głośnych dokonań?
Myślę, że AM, słusznie zresztą się nie wypowie, poczeka, zobaczy jak się sprawa rozwinie, za ile miesięcy przycichnie i internet o niej zapomni rzucając się na kogoś innego, i wtedy wyda ponownie.
_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
Myślę, że AM, słusznie zresztą się nie wypowie, poczeka, zobaczy jak się sprawa rozwinie, za ile miesięcy przycichnie i internet o niej zapomni rzucając się na kogoś innego, i wtedy wyda ponownie.
W nowej szacie, jako swoiste zabezpieczenie, nazwisko autora będzie tak samo czytelne, jak tytuły w obecnej.
Nowa wersja planu do końca wakacji (już niemal ostateczna). Sullivan zniknął, ale nie na długo. Chcemy w tym roku "Drumindora" i wznowienia "Odkryć"
MARZEC
19
Brandon Sanderson Rozjemca – wersja jubileuszowa
Tui T. Sutherland Legendy: Mroczny prześladowca
26
Victoria Aveyard Czerwona królowa
Jen Williams Dziewiąty deszcz
KWIECIEŃ
9
Brandon Sanderson – Słowa światłości edycja jubileuszowa (oprawa twarda)
Brandon Sanderson – Słowa światłości edycja jubileuszowa (oprawa miękka)
23
Brandon Sanderson Wiatr i Prawda Tom 2 (oprawa twarda)
Brandon Sanderson Wiatr i Prawda Tom 2 (oprawa miękka)
MAJ
Frederick Pohl Spotkanie z Heechee/ Kroniki Heechee (Artefakty)
Ray Nayler Gdzie zakopano topór (UW)
Clive Barker Księgi krwi 4-6 (Horror)
Nathan Ballingrud Dziw (UW)
Tui T. Sutherland Zaginiony kontynent
CZERWIEC
Joe Abercrombie - The Devils
Robert Jackson Bennett - The Tainted Cup
Heather Fawcett Emily Wilde's Compendium of Lost Tales
Victoria Aveyard Szklany miecz
LIPIEC
Ian C. Esslemont Krew i kość
Victoria Aveyard Niszczyciel ostrzy
Rebbeca Roanhorse Mirrored Heavens
Martha Wells Telemetria zbiegów/Zapaść systemu
SIERPIEŃ
4 książki z poniższej puli
Yoon Ha Lee Raven Strategem (UW)
Chris Beckett Córka Edenu (UW)
Ryka Aoki Light From Uncommon Stars (UW)
Sheri Tepper Rising the Stones (Artefakty)
Waltera M. Millera Kantyczka dla Leibowitza (Artefakty)
Alastair Reynolds Prefekt
Poniższe 2 projekty mogą pojawić się w dowolnym momencie. W przypadku Bardugo dostaliśmy cynk (więcej nie mogę napisać), żeby przez moment się jeszcze wstrzymać z nowym wydaniem. W przypadku Hobb, po zatwierdzeniu okładek do Wiatru i Prawdy 2 i nowej okładki do Rozjemcy, bierzemy się za nowy projekt serii.
To nie będzie standardowa okładka plus pasek "wydanie jubileuszowe" jak do wszystkich innych jubileuszowych?
Nowa okładka zawsze jest lepszym wyjściem. W seriach nie chcemy mieszać, ale akurat Rozjemca może dostać nową grafikę. O ile będzie lepsza od poprzedniej.
Nowa wersja planu do końca wakacji (już niemal ostateczna). Sullivan zniknął, ale nie na długo. Chcemy w tym roku "Drumindora" i wznowienia "Odkryć"
Fajnie.
Cytat:
Czy to, co pogrubiłem, wiąże się z dodrukiem/wznowieniem "Trawy" w artefaktowej szacie?
Fajnie.
Cytat:
Czy to, co pogrubiłem, wiąże się z dodrukiem/wznowieniem "Trawy" w artefaktowej szacie?
Panie Andrzeju jak Wy w ogóle chcecie ciągnąć tyle wersji okładkowych Sandersona jak tam co rok czy dwa pojawia się wersja jubileuszowa książki X?
Jak już napisałem jest to ogromny problem. Okładki z paskami nie dają tego, co zupełnie nowe wydania. Cierpi na tym sprzedaż, która mogłaby być przynajmniej 2-3 razy wyższa. Dlatego trzeba w końcu coś zacząć robić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum