FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Seriale gały widziały...
Autor Wiadomość
Romulus 
Imperator
Żniwiarz Smutku

Wysłany: 2025-01-09, 22:17   

m_m napisał/a:
Moja Lady Jane po trzech odcinkach stwierdzam że jest to goopie jak cholera, ale zadziwiająco dobrze mi się to ogląda, nie wiem, może jestem dziwny.
Czarny gej, król Angli, czy może być coś, co bardziej wkurwi prawaków //mysli

:mrgreen:
Szkoda, że nie będzie sezonu 2. Ku memu niewyobrażalnemu zdziwieniu Amazon podtrzymuje większe badziewia, a temu rozkosznemu głupstwu dał kansel kelczera.

Bibi King

Wysłany: 2025-01-09, 22:48   

m_m napisał/a:
zadziwiająco dobrze mi się to ogląda, (...) Czarny gej, król Angli, czy może być coś, co bardziej wkurwi prawaków

Serio z takiego klucza dobieracie filmy? :mrgreen:

A to poniżej ci nie przeszkadza?

Cytat:
po trzech odcinkach stwierdzam że jest to goopie jak cholera,

Bo u mnie ta głupota przeważyła, jebłem to w kąt po niecałym jednym odcinku.

m_m 
Uchodźca

Wysłany: 2025-01-09, 23:32   

Nie.

Tomasz 
Kain Czarny

Wysłany: 2025-01-10, 12:23   

Romulus napisał/a:
Zawsze musi być ta filmowa/serialowa kara za moralne zepsucie? Choć Mateusz Kościukiewicz na twardziela mi nie wyglądał więc tej przemiany, na jaką liczyłem, nie dowiózł i patrząc na jego postać, miało to sens w ostatniej scenie. Ale bez przesady, mimo wszystko.

No to ratowało zakończenie, bo przemiany w twardziela na stałe to bym nie kupił. Był słaby od zawsze. To było konsekwentne.

Romulus napisał/a:
Niemniej, powieść lepsza

Cintryjka napisał/a:
Nie warto

O fajnie się rozjeżdżacie.
Jak zobaczyłem ilość stron i te cytaty z recenzji to jakoś nabieram dystansu do powieści.

Romulus 
Imperator
Żniwiarz Smutku

Wysłany: 2025-01-10, 17:00   

Tomasz napisał/a:
Romulus napisał/a:
Zawsze musi być ta filmowa/serialowa kara za moralne zepsucie? Choć Mateusz Kościukiewicz na twardziela mi nie wyglądał więc tej przemiany, na jaką liczyłem, nie dowiózł i patrząc na jego postać, miało to sens w ostatniej scenie. Ale bez przesady, mimo wszystko.

No to ratowało zakończenie, bo przemiany w twardziela na stałe to bym nie kupił. Był słaby od zawsze. To było konsekwentne.

Romulus napisał/a:
Niemniej, powieść lepsza

Cintryjka napisał/a:
Nie warto

O fajnie się rozjeżdżacie.
Jak zobaczyłem ilość stron i te cytaty z recenzji to jakoś nabieram dystansu do powieści.

Tak, masz rację, w tym przypadku przemiana w twardziela w ogóle by nie zadziałała. Wkurza mnie po prostu fakt ukarania za moralną zgniliznę. Choć jest to konsekwentne, muszę przyznać.

Powieści posłuchaj, wchodzi lepiej. Zresztą, ja chyba wszystkie powieści Żulczyka właśnie w ten sposób poznałem.

Tomasz 
Kain Czarny

Wysłany: 2025-01-10, 17:06   

Romulus napisał/a:
Wkurza mnie po prostu fakt ukarania za moralną zgniliznę.

To wtedy nie on by musiał ponieść te konsekwencje. On okazał się palantem, jakim był od samego początku. A zgnilizna moralna nic nie ucierpiała.

Typical_troll 
Ultio dei

Wysłany: 2025-01-11, 00:03   

m_m napisał/a:
Czarny gej, król Angli, czy może być coś, co bardziej wkurwi prawaków //mysli

Chyba musze to zobaczyć :-)

Cintryjka 

Wysłany: 2025-01-11, 12:06   

Moja Lady Jane to jest genialny serial. Bawiłam się znakomicie i ubolewam, że nie będzie miał dalszego ciągu.

J.K.

Romulus 
Imperator
Żniwiarz Smutku

Wysłany: 2025-01-11, 12:44   

Cintryjka napisał/a:
Moja Lady Jane to jest genialny serial. Bawiłam się znakomicie i ubolewam, że nie będzie miał dalszego ciągu.

Nie mogę uwierzyć, że ten serial się słabo sprzedał, bo hajp w sieci miał niezły. A na pewno koszty produkcji mniejsze niż ten badziew "Cytadela".

Tymczasem "The Pitt" (Max). Czekałem na ten serial i się nie zawiodłem. Ma to być skrzyżowanie "Ostrego dyżuru" i "24" i po dwóch odcinkach jestem na "tak". I to bardzo. Bo wessało mnie. Szkoda, że będzie po jednym odcinku tygodniowo, bo przy takim czasie fabularnym trochę ten system emisji obniża napięcie. Ale przecież "24" na tym patencie działało latami więc się nie mądrzę, tylko czekam na kolejny odcinek. Nie jest to na razie serial nachalnie problemowy, ale ma mocny vibe najlepszych lat "Ostrego dyżuru".

fdv 

Wysłany: 2025-01-11, 12:54   

A jak aktorsko? Bo nawet mnie zaciekawił tytuł, ale nie wiem czy chcę wchodzić w tasiemiec medyczny, a nie oszukujmy się jak będzie sukces to będzie i 15 sezonów :mrgreen:

Romulus 
Imperator
Żniwiarz Smutku

Wysłany: 2025-01-11, 12:58   

Noah Wyle w roli głównej, więc jest sentyment. Reszta twarzy nie jest mi znana. Ale ogląda się to bardzo dobrze więc chyba dają radę. 15 odcinków ma sobie liczyć ten sezon. I skoro taką przyjęto konwencję to przedstawia on w zasadzie jedną zmianę w szpitalu, godzina po godzinie.

fdv 

Wysłany: 2025-01-11, 13:12   

Tak wywnioskowałem jak pisałeś że ma elementy 24 :) Kusi więc chyba nie ma wyjścia i wędruje na listę :-P

Typical_troll 
Ultio dei

Wysłany: 2025-01-11, 14:04   

Romulus napisał/a:
Nie mogę uwierzyć, że ten serial się słabo sprzedał, bo hajp w sieci miał niezły.

Naprawdę? O "Cytadeli" słyszałem wiele razy chociaż nie oglądałem a muszę się przyznać, że o "My Lady Jane" pierwszy raz przeczytałm tu na forum :-?
Może to dlatego, że to serial amazona...

ASX76 
zrzęda

Wysłany: Dzisiaj 10:34   

https://www.msn.com/pl-pl...d2d85ffcd&ei=10

Odpowiedz do tematu