Dołożę jeszcze książki Lavie Tidhar. Bodajże dwie od nich mam na półce, a kolejne dwie od MAGa.
I to niedawno wydane tytuły od Zyska. Chyba już po książkach od MAGa.
Racja, zapomniało mi się o Tidharze. No i czasem zdarzają im się całkiem przyjemne historie jak książki Becky Chambers, których wydawania chyba nie dokończą.
_________________ Jeśli wolność słowa w ogóle coś oznacza, to oznacza prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć.
G. Orwell
Nie no, ja znam ich historię. Prawie całego Dragonlance'a przecież wydali. Chodziło mi o to, że Piekara nie jest żadnym zwiastunem niczego bo lata wydawania fantastyki to oni raczej mają za sobą.
Nie no, prawie całego to wydała ISA, oni tylko parę.
Poza tym nieprawda, oni nadal sporo fantastyki wydają. Próbowali z debiutami, od czasu do czasu wydają klasyki, czasem rzeczy nieoczywiste, ale fantastyczne. Że sporo w tym chaosu, przerywania serii itp. to inna sprawa.
Hamiltona miło wspominam, co ciekawe oni kilka lat temu wrócili do uniwersum Wspólnoty bez wznowienia pierwszej duologii (kolejną trylogię wydał MAG w twardej oprawie ). Amber mam na półce.
Zysk mi się zawsze kojarzył właśnie z Tolkienem, Martinem, Jordem a kiedyś tam z Gammelem, Żelaznym czy Dragonlancem.
A wydawali sporo bardzo dobrej fantastyki, w końcu to oni wydali u nas China Mieville'a, wydawali Petera Hamiltona, Guya Gavriela Kaya, Gemmella, Davida Brina, Huberatha, Stephena Baxtera, Gene Wolfe'a. To były czasy.
I Kate Elliott, ktorą zaczęli i nie skończyli i już pewnie nie skończą, bo żadna ekranizacja się nie szykuje. A szkoda, bo to jeden z najbardziej niedocenionych w Polsce cykli fantasy.
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
A wydawali sporo bardzo dobrej fantastyki, w końcu to oni wydali u nas China Mieville'a, wydawali Petera Hamiltona, Guya Gavriela Kaya, Gemmella, Davida Brina, Huberatha, Stephena Baxtera, Gene Wolfe'a. To były czasy.
I Kate Elliott, ktorą zaczęli i nie skończyli i już pewnie nie skończą, bo żadna ekranizacja się nie szykuje. A szkoda, bo to jeden z najbardziej niedocenionych w Polsce cykli fantasy.
Mieli dwa podejścia, chyba rynek dał odpowiedź niestety... choć przyznam, że po dwóch bardzo dobrych tomach zaczęła się równia pochyła.
Wie ktoś może kiedy zamierzają wydać 13 tom Koła czasu Bastiony mroku? Wolałbym czytać w papierze niż w jakimś pirackim ebooku (bo chyba tego nie ma nawet w wersji elektronicznej)
_________________ Beata: co to jest "gangrena zobczenia"?
Fidel-F2: Pojęcie wprowadził Josif Wissarionowicz
Fidel-F2: Jak choćby raz opuścisz granice rodiny, ty już nie nasz, zobczony.
Fidel-F2: Na tę gangrenę lek jest tylko jeden.
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
Dawno temu blask Kaya jest już wydany, wiem, bo mam na półce w Legimi.
_________________ Im mniej cię co dzień, miodzie, tym mi smakujesz słodziej/I słońcem i księżycem, rozkoszą nienasyceń/szczodrością moich dni - dziękuję ci
_________________ Im mniej cię co dzień, miodzie, tym mi smakujesz słodziej/I słońcem i księżycem, rozkoszą nienasyceń/szczodrością moich dni - dziękuję ci
Wie ktoś może kiedy zamierzają wydać 13 tom Koła czasu Bastiony mroku? Wolałbym czytać w papierze niż w jakimś pirackim ebooku (bo chyba tego nie ma nawet w wersji elektronicznej)
17 lipca
_________________ Moje marzenie z MAGa: wznowienie wszystkich Stephensonów
_________________ Beata: co to jest "gangrena zobczenia"?
Fidel-F2: Pojęcie wprowadził Josif Wissarionowicz
Fidel-F2: Jak choćby raz opuścisz granice rodiny, ty już nie nasz, zobczony.
Fidel-F2: Na tę gangrenę lek jest tylko jeden.
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
Póki co nie szkoda, a i tak już mam te książki tylko cała moja biblioteczka jest w kartonach więc nie miałam jak zmierzyć. Projektuję regały na dwie ściany i liczę na to, że miejsca mi starczy jeszcze na kilkanaście lat w przód
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum