Już oficjalnie Adrian V.2.0 jest nominowany na długopisa.
Jak na razie, to nie byłbym zdziwiony gdyby nie wszedł do drugiej tury. Ale też potrafię docenić ponad 30 procentowy beton pisowski.
Wszystko zależy jak pis pokieruje kampanią.
Bo niby chcą go promować jako "kandydata obywatelskiego", niepartyjnego.
Ale takie promowanie właśnie nie dotrze do pisowskiego betonu. Beton nie zrozumie dlaczego nie twardy pisowiec z krwi i kości i może się zawahać przy głosowaniu.
To jest mam wrażenie kandydat który ma wyjść trochę poza ten beton. W teorii nie skażony poprzednimi rządami. Ale dla betonu to może być właśnie wada.
Pożyjemy, zobaczymy.
Niespecjalnie wierzę, że nie wejdzie do drugiej tury, bo nie wiem kto miałby mu zagrozić. Przecież nie Hołownia. Mentzen też nie wydaje mi się żeby mógł go przeskoczyć. A reszta to plankton.
Ale w teorii jest możliwość wygrania po prostu przez Trzaskowskiego w pierwszej od razu. ... Tylko ci kandydaci z Lewicy czy Hołownia musieliby zrezygnować i przekazać poparcie Trzaskowskiemu od razu.
Ciekawe czy gdyby sondaże pokazywały taką możliwość, to by to potrafili zrobić.
_________________ Załączam różne wyrazy i pozdrawiam
Goldsun
O to chodzi, ciężko przewidzieć co tam tym wyborcom PiS po głowach chodzi.
Chociaż, po głębszym zastanowieniu stwierdzam, że jednak zagłosują tak, jak im stary dziad każe. Czyli obstawiam w drugiej rundzie zwycięstwo Trzaskowskiego.
Tylko ci kandydaci z Lewicy czy Hołownia musieliby zrezygnować i przekazać poparcie Trzaskowskiemu od razu.
A gdzie tam panie, przecież oba ugrupowania wybory rezydenckie traktują jak formę dotarcia do elektoratu ze swoim programem i ewentualne jego poszerzenie. Tam nikomu nawet przez sekundę nie przemknie myśl że mogliby coś zrobić tak wiecie dla demokracji dla Polski, albo ogólnie żeby pokazać wała PiSowi.
_________________ W życiu - oczekujemy co najwyżej sporej porcji bezrefleksyjnej zabawy i przyczynku do dalszej zabawy.
Tylko ci kandydaci z Lewicy czy Hołownia musieliby zrezygnować i przekazać poparcie Trzaskowskiemu od razu.
A gdzie tam panie, przecież oba ugrupowania wybory rezydenckie traktują jak formę dotarcia do elektoratu ze swoim programem i ewentualne jego poszerzenie. Tam nikomu nawet przez sekundę nie przemknie myśl że mogliby coś zrobić tak wiecie dla demokracji dla Polski, albo ogólnie żeby pokazać wała PiSowi.
Niestety ...
Najwyraźniej będziemy mieć nawet dwóch/dwójkę kandydatów lewicowych, bo Razem nie zamierza popierać kandydata lewicy z którą się pokłóciła tyle co (a jeszcze oni mogą wystawić Biejat czyli byłą Razemkę), a Trzaskowskiego nie zamierzają, więc wystawią swojego ... najwyraźniej (cóż za zaskoczenie) Zandberga.
kto bogatemu zabroni ...
Goldsun
Poparcie Trzaskowskiego od razu, z perspektywy Lewicy (licząc Razem) i jej wyborców, jest pozbawione sensu. Elektorat Lewicy w drugiej turze w 99% i tak na niego zagłosuje, a propsując go od razu nie zbudują własnego poparcia w kampanii.
Poza tym czemu Hołownia ma ustępować? Polityk ma walczyć o władzę. No i rezygnując z góry nie zwiększyłby wcale szans antyPiSu. W drugiej turze i tak poprze kandydata KO.
Ja najchętniej zagłosuję na ADB, nawet na Biejat ostatecznie. Jeśli by jednak wystawili Gawkowskiego lub pożal się Odynie libka Litewkę, to od razu na Czaskoskie.
Hehe, taka ciekawostka w temacie pana Nawrockiego
- on urodzony w 1983 roku
- jego żona w 1986 roku
- syn urodzony w 2003 roku
Czyli jak syn się urodził, to żona miała 17 lat ... tak jakoś mi puentuje wczorajszy protest przeciwko "edukacji zdrowotnej w szkole" na której pan Nawrocki się pojawił pod hasłami "chrońcie niewinność naszych dzieci" ... ;->
Whoresbane napisał/a:
Ponoć pinokio chce uwalić nowogrodzkiego
To akurat ziobro zaskoczenia - pinokio chciałby uwalić każdego kto mu przeszkadza w objęciu funkcji prezydenta RP i funkcji pierwszego sekretarza kc pzpis.
Kaczyński wykarmił sobie kilku takich "delfinów" którzy mu będą partię niszczyć od środka i pozagryzają każdego kogo będą mogli. Z Kaczyńskim włącznie.
To akurat pokazuje, jak bardzo on nie jest mistrzem szachownicy i przewidywania kilku kroków naprzód.
Goldsun
Zadający się z gangusami typ, który zapładnia szesnastolatkę. Wzór cnót dla pisowców
Przez 8 lat udowodniono, że w tym kraju nie ma granicy skurwysyństwa, która byłaby niestrawna dla wyborców PiS. Toteż mógłby ten pan uprawiać seks z 12-latką i na sto procent znajdzie się biskup lub nawet ich więcej, który go pobłogosławi. A lud pisowski zakrzyknie "nasz ci on".
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
Wiek jego żony mi lotto, póki. To, że spółkował przed ślubem a taki katolik - typowa hipokryzja tego typu medialnych katolików. Gorzej, że koleś ma znajomości, dobre, wśród faszystów i wszelkiego podejrzanego tałatajstwa. Ale, powtarzam, jego wyborcom to wszystko jedno, ważne, że ma plakietę na czole "Prezes aproved this message". To wystarczy żelaznemu elektoratowi. A czy reszcie - to się zobaczy. Bo wierzę tylko w jeden sondaż wyborczy - przy urnie.
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
Czy wy aby nie przesadzacie przecież między nimi 3 lata różnicy, niech pierwszy rzuci kamieniem co nie miał młodszej dziewczyny na studiach/w liceum.
Ale my nie drzemy ryjów, że "dzieci trzeba chronić przed seksualizacją" (wyraźnie zaznaczyłem gdzie/pod czym wczoraj ten człowiek był), albo o "wstrzęmięźliwości przed ślubem" i jeszcze milion innych takich ...
Romulus napisał/a:
Przez 8 lat udowodniono, że w tym kraju nie ma granicy skurwysyństwa, która byłaby niestrawna dla wyborców PiS. Toteż mógłby ten pan uprawiać seks z 12-latką ...
Wydaje mi się, że dokładnie taka sytuacja nawet miała miejsce z jednym takim Panem z wierchuszki pisu ...
A właściwie to był jeszcze syn drugiego, w którego przypadku wprost była mowa o gwałcie na takiej nastolatce. (i nie chodzi mi o księdza który się ostatecznie odksiędzował)
Więc raczej ta granica może zostać przesunięta tylko dalej ...
Romulus napisał/a:
Gorzej, że koleś ma znajomości, dobre, wśród faszystów i wszelkiego podejrzanego tałatajstwa.
"Marsz Narodowy" coś ci mówi?
Przecież tam bywało, ze obok pisowców szli jawni faszyści i nosili faszystowskie symbole.
Więc nihil novi ...
Goldsun
Ja tam nie znam nikogo kto by klepał zdrowaśki i na poważnie podchodził do tej wstrzemięźliwości przed ślubem przecież to jak extra nakrycie na stole przy wigilii stary zwyczaj który jest tylko w sferze deklaratywnej, a nie że ktoś go bierze na poważnie i o ile Romulus i Goldsun pisali o hipokryzji tak Whoresbane zapałał świętym gniewem na zapładniane szesnastolatki jakby to jakaś zbrodnia była
_________________ W życiu - oczekujemy co najwyżej sporej porcji bezrefleksyjnej zabawy i przyczynku do dalszej zabawy.
Whoresbane zapałał świętym gniewem na zapładniane szesnastolatki jakby to jakaś zbrodnia była
Może dlatego, że nie zapłodniłem żadnej szesnastolatki. A jakbym to zrobił to na pewno nie wchodziłbym o obozu politycznego, w którym głośno się krzyczy o ochronie dzieci przed seksualizacją, świętości rodziny i akcie małżeństwa
_________________ Moje marzenie z MAGa: wznowienie wszystkich Stephensonów
a na serio - czemu Jarek wybrał takiego nonejma
Bo raczej przewidują przegraną - tym razem będzie im ciężko. Nie chcą aby kolejna porażka uderzała bezpośrednio w PiS. Teraz będą mówić - przegrał kandydat niezależny któego popieraliśmy, ale.
Po drugie - myślę że ta kampania będzie najbrutalniejsza z dotychczasowych - i znowu, ostateczne gówno przyklei się do kandydata niezależnego.
Po trzecie - żaden nst. którego Jaro móglby namaścić nie ma szans w tych wyborach, a on nie da startować żadnemu który mógłby narobić mu koło pióra (np. Moraw)
Whoresbane glodsun, już się tak nie podniecajcie, nie ma co o to kruszyć kopii. Oboje byli gówniakami, jak w Autobiografii. Na plus chyba jednak to że po tylu latach są razem (?).
Może dlatego, że nie zapłodniłem żadnej szesnastolatki. A jakbym to zrobił to na pewno nie wchodziłbym o obozu politycznego, w którym głośno się krzyczy o ochronie dzieci przed seksualizacją, świętości rodziny i akcie małżeństwa
świety gniew jest święty
@Trojan Zrezygnował by Hołownia i Lewica/razemki z kandydowania i byłaby szansa na jedną turę, a tak to nie ma co nawet strzępić klawiatury po próżnicy aż do drugiej i wtedy dopiero się okaże jak brutalna ta kampania będzie.
Też widziałem taki tekst.
Tylko:
- co to niby zmienia? Tekst "to jej dziecko z poprzedniego związku" jeśli mówimy o 16latce, zakrawa na paranoję. I dalej, jak się to ma do haseł "nie odbierajcie niewinności naszym dzieciom" - przecież on protestuje przeciwko edukacji zdrowotnej, bo w niej ma być m.innymi edukacja seksualna. Protestuje przeciwko antykoncepcji. Zapewne również przeciwko dopuszczaniu aborcji. Przeciwko właśnie temu, żeby 16latki mogły uprawiać seks i wiedziały, jak nie dorobić się dziecka za pierwszym razem (wtedy może by i aborcji nie potrzebowały?). Gdyby wcześniej taka edukacja była, to może on miałby tylko swoje dzieci? A przede wszystkim, wiele innych osób by nie miało "niechcianych dzieci".
- robiłeś mu badania na ojcostwo? Ja nie. Więc to jest równie dobrze może być "obrona z którą ciężko dyskutować". Uznał jako swoje, więc po co taki argument, puszczany gdzieś, kiedyś, nie wiadomo skąd?
Goldsun
@Trojan Zrezygnował by Hołownia i Lewica/razemki z kandydowania i byłaby szansa na jedną turę, a tak to nie ma co nawet strzępić klawiatury po próżnicy aż do drugiej i wtedy dopiero się okaże jak brutalna ta kampania będzie.
rezygnacja z kampani jest jak strzał w oba kolana partyjne.
To już mogą się pakować i zapisywać do PO.
Kurde, i tak mogą. Znaczy Hołownia to i tak prędzej czy później zostanie skanibalizowany przez PiS/PO, a Lewica ze swoim bojowym podejściem ma szansę na nieprzekroczenie progu.
Mnie bardziej martwi w tym kontekście, że konfedorosja ma kolejną szansę na zaplusowanie.
Też widziałem taki tekst.
Tylko:
- co to niby zmienia?
Wszystko. Zarzut, że facet współżył seksualnie z 16-latką upada. Reszta to pierdolety.
Niczego.
Ty najwyraźniej nie rozumiesz, że mój zarzut dotyczy czegoś innego.
Edit, żeby nie było posta pod postem
Z wczorajszego przesłuchania byłego szefa ABW
Cytat:
płk Pogonowski na początku przesłuchania powiedział, że "gęste filtry nałożone na służby" powodują, że służby specjalne w Polsce nie są w stanie działać bezprawnie, nawet gdyby chciały, bo tak silna jest nad nimi kontrola np. sądów
W jednej z kolejnych rund poseł Przemysław Wipler policzył, że ABW prosi sąd rocznie o ponad 6 tys. zgód na rozmaite formy podsłuchu; wydawaniem zgód zajmuje się na zmianę kilkunastu sędziów Sądu Okręgowego w Warszawie; w sumie oznacza to, że każdy sędzia musi wydać CODZIENNIE kilkadziesiąt zgód na podsłuchy
Poseł Wipler logicznie zapytał więc płk. Pogonowskiego, czy to oznacza, że owe "gęste filtry" nie są takie gęste, bo przecież żaden sędzia nie przeczyta akt, czasem bardzo grubych, kilkudziesięciu spraw w jeden dzień
Cytat:
Płk Pogonowski odparł na to, że "ABW nie odpowiada za prawo", które mówi, że "niezależne instytucje" muszą zatwierdzać takie wnioski i nie jest sprawą ABW, czy owe niezależne instytucje działają sprawnie, czy nie.
Czyli szef ABW najpierw mówi, że ABW nie może działać nielegalnie bo pilnują go sądy.
Ale jak w 3 zdaniach zostało udowodnione, ze sądy wcale ich nie pilnują więc jednak mogą działać nielegalnie, to odpowiada "co mnie to obchodzi".
... tylko dlaczego znowu miałem wrażenie, że to poseł Konfy był do tego przesłuchania lepiej przygotowany niż posłowie koalicji rządzącej ... ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum