aplikacja bankowa PKO BP
jeden z mocniej skomplikowanych systemów logowania do bankowości elektronicznej z jakimi miałem do czynienia (a pracowałem na wielu sysach)
1.odpalam stronę logowania
2.wpisuje identyfikator kilenta (liczbowy 7 cyfr)
3.przechodzę do strony haseł - dwa hasła
a) hasło z tokena (apka na telefonie) - żeby uzyskać z niej hasło do logowania muszę wpisać specjalne hasło do apki (6 cyfrowe) - po wpisaniu w dostaje kolejne hasło - 8 cyfrowe
b) drugie hasło - stałe, musi się składać bodaj z 6 znaków (wymogi liczba i znak spec)
i jestem w systemie
najlepsze jest to że mam plik w notatniku w którym mam wpisanych kilkadziesiąt loginów i haseł / tylko pracowe
In May 2023, a credential stuffing list of 6.3M Polish email address and password pairs appeared on a local forum. Likely obtained by malware running on victims' machines, each record included an email address and plain text password alongside the website the credentials were used on. The data included 1.2M unique email addresses.
To generalnie niezupełnie jest wyciek, dane pochodzą z zainfekowanych komputerów czyli jak wasze dane są w tej bazie to znaczy że macie na kompie trojana
_________________ Beata: co to jest "gangrena zobczenia"?
Fidel-F2: Pojęcie wprowadził Josif Wissarionowicz
Fidel-F2: Jak choćby raz opuścisz granice rodiny, ty już nie nasz, zobczony.
Fidel-F2: Na tę gangrenę lek jest tylko jeden.
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
Czy ja wiem? Wrzuciłem maila i napisali że mnie mają gdzie tam na wycieknie tych ale na jakiejś gierce multiplayer o której nawet nie słyszałem, nie mówiąc o logowaniu
dwa przelewy na "jakieś" konto których nie wiadmo kto wprowadził, nie można ich wysłać, nie można ich skasować
"
Bład usługa niedostępna w tej chwili. Daj nam szanse i próbuj później"
szef dzwonił na infolinię - wtf, i jak widać nic nie udało się zrobić
Dałem ogłoszenie na gratka.pl - stół na sprzedaż. Zaznaczyłem, że nie wysyłam, odbiór własny. Napisał gość, że niestety nie może przyjechać, ale kupi, jeśli mu wyślę przez DPD. Odpisałem, że jeśli przyśle kuriera z gotówką, to mu wydam towar, pod warunkiem, że sam go wyniesie (stół waży ponad 100 kilo). Odpisał, że nie ma problemu, już zamówił kuriera DPD i podaje mi link do ich strony, z którego mogę odebrać kasę. Adres strony był idiotyczny, bo nawet nie usiłował przypominać DPD, a najlepsze, że miał rozszerzenie "ly", czyli Libia
Ciekawe, ilu pacjentów daje się nabierać na taki prymitywnie chamski numer?
_________________ Kiedy jesteś martwy, nie wiesz, że jesteś martwy. Cały ból odczuwają inni.
To samo dzieje się, kiedy jesteś głupi.
(Lemmy)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum