FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
księga życzeń
Autor Wiadomość
Whoresbane
Whoresbane

Wysłany: 2024-11-04, 15:25   

goldsun napisał/a:
Mam ci znaleźć tę dyskusję Asixa z której jasno wynika, że do tej pory tego nie robił? ;-)

Znajdź i zrób pdfa z tego bo zaraz usunie a za trzy dni napisze "daj dowód na to, że pytałem o to"

Cytat:
co do meritum (ignorowanie admina) to raczej ciężkie do zrobienia w krótkim czasie (bo trzeba by rozdzielić posty zwykłe od tych ważnych których user nie powinien ignorować), może rozwiązaniem "na szybko" było by rozdzielenie funkcji czyli osobne konta dla modków/adminów

Nie ma potrzeby rozdzielać bo adminem on nie jest a zwykłym modem. Nie pisze nic ważnego, niczego nie ogłasza. Jedynie denerwująco spamuje a nas forum zmusza byśmy to widzieli wbrew woli

Fidel-F2 
Fidel-f2

Wysłany: 2024-11-04, 15:37   

Whoresbane, ty młody jesteś i naprawdę gówno wiesz o spamowaniu

zamaszyście i zajadle wszystkie szkaradne gryzmoły

Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

ASX76 
zrzęda

Wysłany: 2024-11-04, 15:45   

Whoresbane napisał/a:

Znajdź i zrób pdfa z tego

bo zaraz usunie a za trzy dni napisze "daj dowód na to, że pytałem o to"

1. A frytki i Colę do tego.

2. Demonizacja i polowanie na czarowników. ;)

fdv 

Wysłany: 2024-11-04, 15:45   

Fidel-F2 napisał/a:
Rashmika napisał/a:

goldsun napisał/a:
W którym momencie według ciebie należy zareagować?

W żadnym, maryśka powinna być na legalu.
+27 oraz +27

+1

goldsun 
Szeregowy

Wysłany: 2024-11-04, 16:26   

goldsun napisał/a:

Rashmika napisał/a:
goldsun napisał/a:
W którym momencie według ciebie należy zareagować?

W żadnym, maryśka powinna być na legalu.

Ale z tym akurat mógłbym się zgodzić do celów leczniczych, ale to Ty ten przykład wyciągnęłaś i wyglądało, ze chodzi ci o 2 gramy a nie o to czy to akurat maryśka.

Chociaż nie.
Zaznaczę - do celów leczniczych może bym i się nie wtrącał.
Ale u gówniarza - spuściłbym mu wpierdol na gołą dupę. Nawet za 2 gramy. I za wszelkie dopalacze, tak samo jak alkohol - też.
A potem zabrał na wycieczkę do szpitala psychiatrycznego, na oddział dziecięcy, tam gdzie siedzą m.innymi dzieciaki na odwyku.
Zakładając, że to jeszcze jest stadium w którym nie trzeba od razu podejmować leczenia.

Bo jednak
https://wiadomosci.wp.pl/mamus-obiecuje-juz-nie-bede-cpac-7069563150256992a
(nie szukałem, samo mi w oko wpadło)
i cytat
"Karolina zaczęła od marihuany jako dwunastolatka."
oraz
"Od leków i narkotyków uzależniają się coraz młodsze dzieci. Ostatnio do szpitala trafiły trzynastolatki po mefedronie. Opowiadały później, że na wycieczce szkolnej mało kto nie brał. Diler miał dwanaście lat."
I żeby była jasność - widziałem przez miesiąc takie dzieciaki na takim dziecięcym oddziale 6 lat temu.
Przykładowo:
- 16latkę która była na odwyku i do której rodzice przyprowadzali jej 1.5 roczną córkę do szpitala
- 17latka dla którego to był już drugi odwyk, agresywnego tak, że nie zdziwiłoby mnie gdyby pielęgniarki się go bały. Ja się momentami bałem że on w końcu "odpali". Mam wrażenie, że on nie był do "uratowania".
i jeszcze kilkanaście innych.
To był dziecięcy oddział, tam były tylko dzieci w wieku 11-17 lat.
Trochę już to "wyparłem" ale ... "się przypomniało".
Nie gówniarz z 2 gramami, ma o 2 gramy za dużo. Obojętnie czy czegoś lżejszego, czy cięższego. A jest spore prawdopodobieństwo, że z głupoty lub z rozmysłem wciągnie w to kolejnych gówniarzy. Bo każdy nałóg się zaczyna od małych dawek czegoś co "przecież tyle to mi nie zaszkodzi" poza tym "przecież inni też biorą" ...

Per ASperger ad astra

Rashmika 

Wysłany: 2024-11-04, 16:36   

Wzurszyłam się.

Trojan 

Wysłany: 2024-11-04, 16:39   

ja pierdolę.

niezależie czy ASX czy inny "handlarz" nie musi tworzyć rejestru sprzedaży towarów upłynnionych na OLXach i innych Alegrach jeżeli nie przekracza pewynych kwot.
tu skrót z zasad. https://www.podatnik.info...zaplacic,637677

CHyba nikt nas tutaj nie zakłada że ASX jest rekinem księgarskim na rynku drugiego obiegu... a wszelkie uwagi (przynajmniej z mojej strony) dotyczące handlu knigami zawsze były z przymróżeniem oka...
kurfa, pod sam koniec '80 stałem na placu i sprzedawałem swoje komiksy(ze 30) żeby kupić jednego Funky Kovala od pewnego spekulanta - ty być pewnie SB wezwał...

goldsun, wgryzłeś się w temat i puścić nie możesz (to twój asperger), weź wracaj do samochodów/kierowców/wypadków, a ja zaraz wrzucę jakąś kontrowersję.

Bibi King

Wysłany: 2024-11-04, 16:47   

Trojan napisał/a:
CHyba nikt nas tutaj nie zakłada że ASX jest rekinem księgarskim na rynku drugiego obiegu...

Pamiętaj: diabeł chce, byś myślał, że nie istnieje.

A wejmutki nie rosną na Syberii.

goldsun 
Szeregowy

Wysłany: 2024-11-04, 16:57   

Trojan napisał/a:
ja pierdolę.
niezależie czy ASX czy inny "handlarz" nie musi tworzyć rejestru sprzedaży towarów upłynnionych na OLXach i innych Alegrach jeżeli nie przekracza pewynych kwot.
tu skrót z zasad. https://www.podatnik.info...zaplacic,637677

Jesli allegro/inny portal za niego ten rejestr zrobi - pewnie nie musi.
Ale rozliczyć w PIT już musi, nawet jeśli podatku od tego żadnego nie zapłaci.

Trojan napisał/a:
CHyba nikt nas tutaj nie zakłada że ASX jest rekinem księgarskim na rynku drugiego obiegu... a wszelkie uwagi (przynajmniej z mojej strony) dotyczące handlu knigami zawsze były z przymróżeniem oka...
kurfa, pod sam koniec '80 stałem na placu i sprzedawałem swoje komiksy(ze 30) żeby kupić jednego Funky Kovala od pewnego spekulanta - ty być pewnie SB wezwał...

Dalej nie zauważacie, ze właśnie nie wezwałem sb, us czy innego abw czy fbi? ;-)
Tylko napisałem tu na forum, ze mi się to nie podoba.
Serio nie widzicie tej różnicy w mojej reakcji i sami ją wyolbrzymiacie?
Z tego wychodzi, ze po prostu jakakolwiek reakcja jak się coś nie podoba jest zaskakująca i "budzi sprzeciw".

Trojan napisał/a:

goldsun, wgryzłeś się w temat i puścić nie możesz (to twój asperger), weź wracaj do samochodów/kierowców/wypadków, a ja zaraz wrzucę jakąś kontrowersję.

Weź, mimo wszystko wolę o książkach. ;-)
Przecież zaraz mi wyskoczysz z jakimś Macierewiczem który tyle co złamał ileś przepisów na krótkiej drodze i też są ludzie którzy uważają, ze "przecież to drobiazgi - o co wam chodzi - śmiechu warte oskarżenia".
To trochę podobne sytuacje - też są ludzie którzy będą uważać, że "przecież nic się nikomu nie stało, żadnego wypadku, żadnych ofiar, więc o co ten szum ..."

Per ASperger ad astra

Trojan 

Wysłany: 2024-11-04, 16:59   

szczerze - to spokojnie top 3 tutejszych najgłupszych flejmów

rada: zamknąć dyskusję nt. a każdemu kto podniesie 3 dniowe wakcje od forum

Whoresbane
Whoresbane

Wysłany: 2024-11-04, 17:03   

Czyli nadal mam widzieć spam asixa a za krytykę trzy dni banicji? To Zaginiona Biblioteka czy ZSRR?

Trojan 

Wysłany: 2024-11-04, 17:04   

goldsun napisał/a:

Ale rozliczyć w PIT już musi, nawet jeśli podatku od tego żadnego nie zapłaci.

nie, nie musi jeżeli spełnia pewne warunki.

utrivv 
Roztargniony mag

Wysłany: 2024-11-04, 17:34   

Whoresbane napisał/a:
Czyli nadal mam widzieć spam asixa a za krytykę trzy dni banicji? To Zaginiona Biblioteka czy ZSRR?
Spokojnie, Wred jeszcze się nie wypowiedział (a cała reszta dyskutuje sobie a muzom)
Fidel-F2: Na tę gangrenę lek jest tylko jeden.

Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej

Trojan 

Wysłany: 2024-11-04, 17:37   

Whoresbane napisał/a:

to wszystko jest bardzo proste:
ASX został wybrany na moderatora - z tego co pamiętam całkiem niedawno. Nie przypominam sobie aby były jakieś głosy na przeciw.
Jednocześnie - sam silnik , jak i zwykłe zasady współistnienia w przestrzeni forumowej, narzuca zasadę "nieignorowlaności" moderatrorów, więc jeśli masz jakieś wątpliwości - najpierw pisz do Przema.
Oczywiście możesz też w czasie następnych wyborów wysunąć swoją kandydaturę* na stanowisko obecnie zajmowane przez ASX'a.
Natomiast na chwilę obecną sugerują zakończyć bezsensowną dysputę bo kompletnie nie będzie ona miała efektu.
Jeżeli oponenci jednak nie mogą pogodzić sie z faktami, to nikt nikogo tu nie trzyma, i mogą poszukać innego forum bez uwierającego ich problemu.

*jak i każdy zainteresowany

goldsun 
Szeregowy

Wysłany: 2024-11-04, 17:37   

Whoresbane napisał/a:

Może zwrócenie uwagi spowoduje, że przez następny miesiąc (optymista ;-) ) Asix nie będzie spamował?
A za miesiąc znowu zrobi się burzę ... ;->

Per ASperger ad astra

Fidel-F2 
Fidel-f2

Wysłany: 2024-11-04, 17:49   

goldsun, ale wiesz, że w tej chwili to ty jesteś najbardziej toksyczny na forum?

zamaszyście i zajadle wszystkie szkaradne gryzmoły

Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt!

goldsun 
Szeregowy

Wysłany: 2024-11-04, 18:06   

Fidel-F2 napisał/a:
goldsun, ale wiesz, że w tej chwili to ty jesteś najbardziej toksyczny na forum?

Interesting czyż nie?
Jestem toksyczny bo mam swoje zdanie i nie mam problemu, żeby je wyartykułowac?
Bo nie mam problemu z tym, żeby napisać jeśli coś mi się nie podoba u kogoś?
I nie jest to "bo tak" tylko podaję do tego argumenty i/lub konkrety?
I co jeszcze śmieszniejsze - już minimum dwa razy sugerowałem, żeby dyskusję zakończyć ... ale jakoś zawsze znajdzie się ktoś kto ją ciągnie dalej? ;-)

Połowa tej dyskusji to jest przypisywanie mi chęci zgilotynowania Asixa, mimo, ze dość wyraźnie pisałem coś dokładnie przeciwnego. ;-)
Sami się nakręcacie, przynajmniej częściowo. ;-)

Per ASperger ad astra

Jachu 
princeps senatus

Wysłany: 2024-11-04, 18:18   

goldsun napisał/a:
Połowa tej dyskusji to jest przypisywanie mi chęci zgilotynowania Asixa
Chłopie, nikt tu nie ma nic przeciwko gilotynowaniu Asiksa. Co więcej, każdy by ci pomógł... ale na Boga - rób to z głową --_-

Zaginiona to zamknięte środowisko, coś jak oddział zamknięty krążący wokół Czarnej Dziury Szaleństwa, najlepiej nie zwracać uwagi na sens bo on tu rzadko występuje //utrivv [utrivv]

"Finezja perfidii rozumowania ściga się w nich z cyniczną sofistyką" [prof. Waltoś o działaniach PiS dot. wymiaru sprawiedliwości]

Tomasz 
Kain Czarny

Wysłany: 2024-11-04, 18:34   

Ja cię, jakbyście z takim zaangażowaniem o książkach, filmach itd pisali to by to forum odżyło. A tu takie dyskusje tylko na takie wybitne tematy.

Romulus 
Imperator
Żniwiarz Smutku

Wysłany: 2024-11-04, 20:41   

Ten temat to przecież też część forum. :-P
Ale chyba czas skończyć to spamowanie w nim.

Odpowiedz do tematu