Znam to. Przeprowadzałem się 6 lat temu. Przewoźnikowi siadło po drodze zawieszenie, bo nie docenił wagi.
O tak, jak jechali to im auto szorowało po asfalcie.
Cytat:
większość nie docenia wagi literatury ...
Oj tak. I za rzadko mają okazję książki wozić.
_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
Zacząłem Wroga, o Jowiszu! Jakie to dobre. Czytajcie.
Dobra. To już nie czekam na większą promocję.
_________________ Niewiedza nie jest prostym i biernym brakiem wiedzy, ale jest postawą aktywną; jest odmową przyjęcia wiedzy, niechęcią do wejścia w jej posiadanie, jest jej odrzuceniem.
Karl Popper
Tomasz wyznaje: ...kolejnych zakupów książkowych mnie pomysły żony o przeprowadzce, rzucane co jakiś czas, przyprawiają o palpitację serca i ból pleców.. Też wisi nade mną jak miecz Damoklesa. Nasze imię Legijon, jako żywo. I taka konstatacja się rodzi - skoro to ONE tak prą do przeprowadzek, to może czas odkłamać historię i powiedzieć jak naprawdę było i kto sprawił , że na ten przykład Mongołowie podbili pół świata. Bo nie jest trudno przyjąć, że pani Dżingischanowa wierciła dziurę w brzuchu staremu - dość już mam tego stepu łysego za klapą jurty! Wyjedźmy gdzieś! Acz możliwa jest też inna opcja, że wyjeżdżali w dal, by nie słuchać .
_________________ Nie było Nieba ani Ziemi, ino jeden dumb stojał.
Hmm, bio sugerujesz, że czas podbić jakiś kraj? Po przestrzeń na książki?
_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum