I wróciliśmy kołem do początku - z tego wynika, że czytelnicy Uczty to wąska grupa i te docierania do nowych/pozostałych czytelników niską ceną jakoś nie specjalnie przynosi efekty, skoro nie chcą oni kupić nawet genialnego Bacigalupiego za 20zł.
Tyle tylko, że mówimy tu o dodruku. Pierwszy nakład chyba dobrze się sprzedał. Zresztą podobnie jak w przypadku Zanzibaru. Większy dodruk = wtopa, nie licząc hitów.
Co do docierania do nowych/pozostałych - ktoś jednak kupuje, tyle że tempo jest jakie jest.
Innymi słowy: nowe książki - tak. Dodruki - to zależy.
Techniczne to pewnie wred, bo ja jako administrator - to raczej się lajtem zajmuję.
A ASX-a jako moderatora będę bronił, bo jest mi bliski światopoglądowo, to po pierwsze - nie cenzuruje, ani nie jest faszystowskim służbistą. A po drugie, mógłbym wskazać innego, znacznie większego spamera na tym forum, przy którym ASX to mistrz zwięzłości.
Już Ty Wiesz Kto.
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
No to niech sobie będzie modem ale dajcie możliwość zablokowania jego spamu bym nie musiał go czytać. Ostatnie kilka stron tematu MAGa to festiwal asikxowych absurdów od których głowa boli
_________________ Moje marzenie z MAGa: wznowienie wszystkich Stephensonów
to że mało kto się orientuje w tym że ASX jest modem, oznacza tylko że dobrze wykonuje swoją pracę.
w wątku wydawniczym wszyscy pierdlolo głupoty, więc... ten tego.
Ale w temacie Maga wszyscy oprócz AM spamują, czytać nie idzie tych smętów. Brajanek chciałby tego autora i tupie nóżką, bo nie dostał, a Dżessica strzela focha bo chciała innego, a Januszek woli książki na twardo, a Dyzio chce te na twardo, a inne na miętko. I nie wystarczy jak im się powie: nie. Będą napierdalać swoje żale do usranej śmierci. I jak normalny człowiek (czyli ja) wchodzi tam, by się dowiedzieć kiedy co kupi, to się nie dowie, bo musiałby najpierw przekopać się przez tony śmieci.
_________________ Kiedy jesteś martwy, nie wiesz, że jesteś martwy. Cały ból odczuwają inni.
To samo dzieje się, kiedy jesteś głupi.
(Lemmy)
_________________ Życie to dziwka, czytasz za mało, a potem umierasz [Stary Ork]
Zaginiona to zamknięte środowisko, coś jak oddział zamknięty krążący wokół Czarnej Dziury Szaleństwa, najlepiej nie zwracać uwagi na sens bo on tu rzadko występuje [utrivv]
"Finezja perfidii rozumowania ściga się w nich z cyniczną sofistyką" [prof. Waltoś o działaniach PiS dot. wymiaru sprawiedliwości]
Od zawsze tak tam jest. Kiedy to, kiedy siamto, a ta promka to od kiedy, a już jest a jeszcze nie mam, a barwione brzegi, a może ten pisarz, którego nikt nie czyta na świecie, ale ja bym chciał...
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
Ale "dym" to się zaczął w momencie jak ktoś wyskoczył z pomysłem, żeby UW kosztowały 2-3x więcej. ASX76 dindu nuffin.
Asix zaczął tych niskich cen wtedy bronić ...
Nie chce mi się tego komentować.
To, że w tych wątkach czasami leci regularny koncert życzeń - owszem.
Ale Asix jakoś mi podpada z tego wszystkiego najbardziej, może jest to związane z jego notorycznym pouczaniem wszystkich, że przecież tylko jego wizja jest jedyną słuszną.
A może jest to związane z działalnością Asixa na allegro, co się mocno kłóci z tymi różnymi "żebrami" o promocje według mnie.
Ale możliwe, że tylko mnie to przeszkadza ...
_________________ Załączam różne wyrazy i pozdrawiam
Goldsun
Ale w temacie Maga wszyscy oprócz AM spamują, czytać nie idzie tych smętów. Brajanek chciałby tego autora i tupie nóżką, bo nie dostał, a Dżessica strzela focha bo chciała innego, a Januszek woli książki na twardo, a Dyzio chce te na twardo, a inne na miętko. I nie wystarczy jak im się powie: nie. Będą napierdalać swoje żale do usranej śmierci. I jak normalny człowiek (czyli ja) wchodzi tam, by się dowiedzieć kiedy co kupi, to się nie dowie, bo musiałby najpierw przekopać się przez tony śmieci.
temat MAGa przyciąga ludzi na forum.
Inna rzecz że mało wychodzą poza wątek [poprawiłem Elektro].
_________________ Beata: co to jest "gangrena zobczenia"?
Fidel-F2: Pojęcie wprowadził Josif Wissarionowicz
Fidel-F2: Jak choćby raz opuścisz granice rodiny, ty już nie nasz, zobczony.
Fidel-F2: Na tę gangrenę lek jest tylko jeden.
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
Tak przy okazji, z czystej ciekawości, kto tu podejmuje jakiekolwiek decyzje? Jest jakiś Nieruchomy Poruszyciel czy inszy Ojciec Założyciel?
Ja. :D
Jakbym podejmowała konkretne decyzje, to w ogóle nic by się nie działo, bo pewnie z 90 % postów bym wycinała. Szczególnie to ciągłe smęcenie. I offtopowanie w jednym wątku. Tak jakby inne nie istniały.
Od wczoraj prawie 80 postów w wątku MAG-a, ciekawe ile związanych z tytułem.
Trojan napisał/a:
Inna rzecz że mało wychodzą poza temat.
Niektórym chyba się wydaje, że jest tu tylko wątek MAG-a i w nim trzeba pisać o wszystkim.
Można spróbować się nauczyć pomijać posty ASX-a. Czytać ich nie trzeba. Ja je pomijam tak jak reklamy w przeglądarkach (gdy adblock nie zadziała).
_________________ Nie mów kobiecie, że jest piękna. Powiedz jej, że nie ma takiej drugiej jak ona, a otworzą ci się wszystkie drzwi.
Jules Renard
Ale "dym" to się zaczął w momencie jak ktoś wyskoczył z pomysłem, żeby UW kosztowały 2-3x więcej. ASX76 dindu nuffin.
Asix zaczął tych niskich cen wtedy bronić ...
Nie chce mi się tego komentować.
To, że w tych wątkach czasami leci regularny koncert życzeń - owszem.
Ale Asix jakoś mi podpada z tego wszystkiego najbardziej, może jest to związane z jego notorycznym pouczaniem wszystkich, że przecież tylko jego wizja jest jedyną słuszną.
A może jest to związane z działalnością Asixa na allegro, co się mocno kłóci z tymi różnymi "żebrami" o promocje według mnie.
Ale możliwe, że tylko mnie to przeszkadza ...
Nie tylko Tobie to przeszkadza i powinna działać możliwość zablokowania wyświetlania jego postów
Nie tylko Tobie to przeszkadza i powinna działać możliwość zablokowania wyświetlania jego postów
Tak się zastanawiam, że wred mógłby w temacie MAGa stworzyć opcję blokowania wyświetlania wszystkich użytkowników poza AM
_________________ Życie to dziwka, czytasz za mało, a potem umierasz [Stary Ork]
Zaginiona to zamknięte środowisko, coś jak oddział zamknięty krążący wokół Czarnej Dziury Szaleństwa, najlepiej nie zwracać uwagi na sens bo on tu rzadko występuje [utrivv]
"Finezja perfidii rozumowania ściga się w nich z cyniczną sofistyką" [prof. Waltoś o działaniach PiS dot. wymiaru sprawiedliwości]
To ja też mam życzenie: wskaż proszę działalność Asixa na Allegro.
Dziękuję.
Serio zamierzasz robić z siebie takiego kretyna?
To, że "w tej chwili" nie sprzedajesz książek, nie oznacza, ze nie robiłeś tego wcześniej i że co najmniej kilka osób tego nie zauważyło.
Jako "osoba prywatna" a nie firma.
Z cenami z dwu lub i trzykrotną przebitką. Bardzo często były to książki wydane przez MAGa.
Notabene pod jednym z niedawnych postów na katedrze pisałeś
Cytat:
ASX76 - 10:39 25-10-2024
Cerber108 pisze: (..)bo wolę zapłacić nawet i 100zł wydawcy niż tyle samo takiemu tezeuszowi, który dostarczy egzemplarz przemaglowany wcześniej przez śmieciarkę.
ASX tradycyjnie dostarczy nowy. Oczywiście nie chwaląc się, wszakoż skromność to me drugie imię.
O czym niby tu piszesz? O dostarczaniu dobrych rad?
Notabene na forum allegro też jakiś czas temu pytałeś jak rozliczać podatki, jak się sprzedaje za dużo a się nie ma działalności ... przypadkiem na ten wątek trafiłem.
Widmo najazdu z US ci w oczy zajrzało dlatego w tej chwili nic nie sprzedajesz?
I w związku z tym teraz piszesz "wskaż gdzie coś robię"?
Goldsun
On kiedyś bardzo agitował by nie robić wznowienia Cyklu Barokowego w temacie MAGa, jednocześnie sprzedając taki cykl na allegro za 300 zł. A jak już sprzedał to udawał niewiniątko i nagle mu się "odmieniło" i wznowienie powinno być
Powinna działać możliwość wyłączenia widoczności wpisów takiego szkodnika
On kiedyś bardzo agitował by nie robić wznowienia Cyklu Barokowego w temacie MAGa, jednocześnie sprzedając taki cykl na allegro za 300 zł. A jak już sprzedał to udawał niewiniątko i nagle mu się "odmieniło" i wznowienie powinno być
ASX trzęsie fantastycznym rynkiem wydawniczym w Polsce?
ASX trzęsie fantastycznym rynkiem wydawniczym w Polsce?
Nie, po prostu cholernie źle się czuję pisząc obok człowieka, który:
- na forum pisze, do AM że MAG nie może podnieść cen, bo to bez sensu, nie sprzeda się, to bardzo zły pomysł itp.
- na tym samym forum dopomina się o promocje
- a na allegro potem sprzedaje te książki w bardzo wysokich cenach (które to ceny podobno są bez sensu)
Bo to bardzo sumuje się w "MAG nie może podnieść cen, bo wtedy Asix nie zarobi lub zarobi za mało".
Całkiem na marginesie - zawsze wpieniają mnie ludzie, którzy sprzedają i to najwyraźniej nie mało i/lub nie tanio na allegro - nie mając zarejestrowanej DG więc nie płacąc podatków (i całej reszty). Bo to jest zawsze nieuczciwe względem tych, którzy te DG mają (również jednoosobowe) i wszystkie koszty normalnie ponoszą.
Pewnie dodatkowo mnie to wpienia i jestem na to wyczulony, bo jak miałem swoją DG, to widziałem takich i widziałem jak po prostu "podbierali mi klientów" warunkami jakich ja zaoferować nie mógłbym, bo ja miałem koszty (podatki, zusy itp) a oni nie.
Goldsun
Chodziło mi o to, że skoro od kilku miesięcy nie sprzedaję, to ubył jeden zarzut, a tymczasem odbiór zgoła przeciwny... .
Między podjęciem ewentualnej pozytywnej decyzji o wznowieniu Trylogii Barokowej a jej wydaniem byłoby tyle czasu (co najmniej kilka miesięcy i dobrze o tym wiecie), że spokojnie dałoby się sprzedać więcej niż jeden zestaw książek który miałem, a miałem jeden, więc szafowanie argumentem że celowo/jedynie z tego względu byłem przeciwny odświeżeniu w MAG-u jest absurdalny.
Fakty nikogo tu nie interesują. Liczą się stereotypy i uprzedzenia, bo jak widać nie sposób przyjąć do wiadomości, że mogłem po prostu polubić twórczość Stephensona. Tak się bowiem składa, że później miesiącami ślęczałem na portalach sprzedażowych polując na zakup Trylogii Barokowej, jak również innych brakujących książek autora, żałując decyzji o pozbyciu się... . Ale co poniektórzy i tak "wiedzą" lepiej ode mnie.
Dopominam się o promocje - to już brzmi jak mantra. Jakoś słabo kojarzę. Być może zapytałem raz czy dwa, ale na pewno bez (częstej) natarczywości, która w domyśle jest tu nachalnie sugerowana. "Kto pyta, nie błądzi", choć z drugiej strony "ciekawość to pierwszy stopień do Piekła".
Nie prowadziłem sprzedaży ciągłej, a to podówczas był jeden z warunków pozwalający na swobodną sprzedaż, więc zarzut nieuczciwości jest chybiony. Oczywiście jakakolwiek konkurencja nigdy nie jest mile widziana, zatem dochodzi kolejny powód niechęci i projekcji.
niech se chłop sprzedaje, co wam do tego? serio uważacie, że agitacja Asiksa wpływa w jakikolwiek sposób na AM czy rynek wydawniczy w Polsce w ogóle? noż kurwa, chyba was pojebało. poza tym, pewnie połowa asiksowych tekstów to była ironia której nie wyłapaliście
Whoresbane, goldsun, wstydźcie się, osiągnęliście lokalny szczyt żenady
niech se chłop sprzedaje, co wam do tego? serio uważacie, że agitacja Asiksa wpływa w jakikolwiek sposób na AM czy rynek wydawniczy w Polsce w ogóle? noż kurwa, chyba was pojebało. poza tym, pewnie połowa asiksowych tekstów to była ironia której nie wyłapaliście
Whoresbane, goldsun, wstydźcie się, osiągnęliście lokalny szczyt żenady
Ja jestem autystyk i słowa rozumiem zazwyczaj dosłownie.
W tym takie wyświechtane słowa jak "uczciwość" czy "moralność".
Chce sprzedawać - niech sprzedaje - OK.
Ale wtedy nie powinien na forum dyskutować i sugerować niskich cen u wydawcy na to co sprzedaje dużo drożej, albo sugerować co wznawiać, co dodrukowywać, a co nie.
Bo tu jest ewidentny "konflikt interesów".
Nawet jeśli to jest mała skala.
Ale nie o skalę tu chodzi tylko o zwykłą ludzką uczciwość względem AMa na przykład.
Ale nie tylko względem niego - przecież powyższy post
ASX76 napisał/a:
To ja też mam życzenie: wskaż proszę działalność Asixa na Allegro.
w momencie gdy akurat niczego nie sprzedaje, to już jest jawna jazda na bezczelności.
Jak ma się ten post, do kolejnego w którym już sam przyznał, ze jednak na allegro sprzedawał? I ani słowem się nie odniósł do poprzedniego w którym sugerował coś przeciwnego?
Jak pisałem - może nie wszystkim to przeszkadza, ale mnie tak.
Na tym forum raczej nikt dla nikogo żadną konkurencją nie jest, rozmawiamy sobie raczej jak czytelnicy z czytelnikami plus osobami od wydawców a jacyś pisarze też się przewijali. Wydawałoby się, że rozmowy powinny być "normalne" ... a jednak Asix posuwa się do manipulacji, niedopowiedzeń lub kłamstw (powtórzę - te dwa posty powyżej dla mnie są jawną minimum manipulacją, a realnie próbą kłamstwa. Wypowiedzi, ze bez sensu żeby MAG podnosił ceny bo wtedy nikt nie kupi, od osoby która sama dokładnie te książki sprzedaje w wysokich cenach to jest dla mnie również pewna manipulacja. Nawet jeśli obiektywnie to może być dyskusyjne.).
Uczciwie byłoby napisać, ze sam te książki później sprzedaje.
A on i tak idzie jak widać w zaparte, dopóki już się nie da inaczej.
P.S. I zauważ jeszcze jedno. Ta dyskusja już się skończyła. To Asix sam do niej wrócił i pojechał na bezczela.
Goldsun
Asperger, albo spektrum autyzmu polega na tym, ze masz minimum 3 z 6 konkretnych cech.
Więc już z tego wynika, że autystycy mogą się między sobą całkowicie różnić.
Fidel-F2 napisał/a:
nie pierdol, wypada Asiksa przeprosić za bezpodstawną napaść
chyba, że żartowałeś, a ja, przez mojego aspergera, nie wyłapałem
Nie żartowałem.
Przeszkadza mi to jak cholera.
I to, że nie mogę minimum wrzucić jego wypowiedzi do ignorowanych w tym nie pomaga.
A to, z e on sam do tej dyskusji i tego tematu wrócił usiłując pójść na bezczela, też tego nie ułatwia.
Jakby on sam do tego nie wrócił, to pewnie temat poszedłby w zapomnienie.
Goldsun
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum