A mnie się podobał. Nierealistyczna (ale która jest?) gangsterka z przymrużeniem oka i promowaniem Sylwka. Nic ambitnego ale też nie udaje że jest. Finalnie przyjemnie się to ogląda, ale ja lubię Sylwka.
Mogę się pod tym podpisać. To fajna rozrywka po prostu. Nie napuszona, co dobrze zrobiło Stallone'owi.
_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
+1, całkiem fajnie tam zagrał, ku mojemu zaskoczeniu.
_________________ Im mniej cię co dzień, miodzie, tym mi smakujesz słodziej/I słońcem i księżycem, rozkoszą nienasyceń/szczodrością moich dni - dziękuję ci
"Hit Monkey" - makak śnieżny jako super hero od Marvela nie brzmi zbyt zachęcająco, bardzo delikatnie rzecz ujmując, natomiast jak się okazuje, mamy tutaj do czynienia z nader fajną produkcją animowaną dla dorosłych. Trup ściele się gęsto, brutalności nie brakuje, zabawnych akcentów komediowych również. Pozycja obowiązkowa.
Drugi sezon startuje we wrześniu.
Widziałem że KAOS z Goldblumem zbiera dobre recenzje i trochę zachwytów. Ciekaw jestem czy ktoś tutaj dał szansę i ma jakieś wrażenia bo jako że to produkcja Netflixa jestem sceptycznie nastawiony.
_________________ W życiu - oczekujemy co najwyżej sporej porcji bezrefleksyjnej zabawy i przyczynku do dalszej zabawy.
Też czytałem, że niezły a z drugiej strony, że wręcz przeciwnie. Obejrzałem dwa odcinki. Jest... dziwnie. Z jednej strony mamy uwspółcześnioną wersję mitologii z fabułą łączącą w sobie wiele mitów i postaci mitycznych. Z drugiej, po tych dwóch odcinkach, wydaje mi się, że 8 odcinków to może być za dużo. Sam nie wiem. Z jednej strony rozumiem tych, którzy ten serial odrzucają, z drugiej, może się podobać. Ja jeszcze jestem w rozkroku. Ale więcej niż jeden odcinek dziennie raczej nie będę przyswajał.
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
Ehh to nie przekonałeś bo jeśli ciebie nie porwało to nawet nie wiem czy warto próbować
Z dobrych wieści dziś startuje kolejny sezon Slough House w listopadzie Silo, a w styczniu Severance . Trzy tytuły dzięki którym Apple dzierży palmę pierwszeństwa jakościowego contentu w najbliższych miesiącach. Za miesiąc wystartuje kolejny sezon Shrinking dam szansę głównie ze względu na Harrisona Forda, ale jako że pierwszy sezon nie porwał wielkich nadziei nie robię sobie.
_________________ W życiu - oczekujemy co najwyżej sporej porcji bezrefleksyjnej zabawy i przyczynku do dalszej zabawy.
Po obejrzeniu ponad połowy "Kaosu" - nadal nie porywa. Nie jest to złe, ale po prostu mnie ta historia w żaden sposób nie angażuje. Trochę się dłuży, to na pewno.
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
_________________ Im mniej cię co dzień, miodzie, tym mi smakujesz słodziej/I słońcem i księżycem, rozkoszą nienasyceń/szczodrością moich dni - dziękuję ci
Ehh to nie przekonałeś bo jeśli ciebie nie porwało to nawet nie wiem czy warto próbować
Nie przekonuję, ale napiszę, że "Guardian" dał komplet gwiazdek tej produkcji. Skończyłem oglądać. Nie jest to zły serial, a byłby lepszy, gdyby był krótszy o dwa odcinki. Problem jest z "głównym" wątkiem. Orfeusz i Eurydyka nie wywoływali u mnie żadnych emocji. Zresztą, jak cały serial. Ale to naprawdę porządna produkcja. Pod każdym względem, poza wspomnianym brakiem emocji. Niemniej, całkiem możliwe, że tak ją wykoncypowano od samego początku. Bo taki jednostajne tempo wydaje mi się po prostu zamierzone. Atutem jest bez wątpienia wykorzystanie mitologii greckiej i uwspółcześnienie jej oraz kreatywność z tym związana. Niektorym może to wystarczyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum