Ale zdajecie sobie sprawę, że 99% procent z tej dziesięciny szło by najpierw na tych nierobów w diecezji a potem do Watykanu?
Ale to kasa tych owieczek, które chcą być golone. Co mi do tego.
Ja tylko chciałbym, żeby moje pieniądze (podatki) szły na rzeczy sensowne, a nie na nich.
Co inni ze swoimi pieniędzmi robią mnie nie interesuje.
_________________ Załączam różne wyrazy i pozdrawiam
Goldsun
Ale zdajecie sobie sprawę, że 99% procent z tej dziesięciny szło by najpierw na tych nierobów w diecezji a potem do Watykanu?
To tak nie działa co jak co ale porządek w papierach to mają i jak ktoś nie odprowadza odpowiednich sum to jest posuwany na inną placówkę, a kasa dla Watykanu jest ważniejsza niż opłacanie rachunków.
@goldsun
Jak to zwłaszcza dla KK? przecież żaden związek religijny nie powinien dostawać nawet zł z kasy państwa, a nie robić jakieś wyjątki.
_________________ W życiu - oczekujemy co najwyżej sporej porcji bezrefleksyjnej zabawy i przyczynku do dalszej zabawy.
Ten Szczęsny musi wyznawać słabego Boga, skoro nie jest on w stanie sam w razie potrzeby stworzyć pieniędzy dla swoich kapłanów i zesłać ich z nieba.
Nie wspominając o tym, że w ramach walki z pogonią za pieniądzem Szczęsny powinien ślubować ubóstwo, np. wstępując do zakonu czy zostając pustelnikiem.
_________________ Załaduj Wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum