*oczywiście że Obcy muszą być - gdzieś kiedyś i to pewnie z znaczącej ilości. Natomiast fizyka i blologia implikują że dla nas never ever.
Dyskusja na ten temat (BS3S) może odbywać się tylko na poziomie wiary.
W pierwszej połowie 2025 chcemy wydać 28-30 książek. Właściwie wszystko poza UW, Artefaktami, Horrorami i Reynoldsem jest już zaplanowane. Być może przybędą jeszcze 2 pozycje poza seriami, ale to i tak pozostawia sporo miejsca na nowe Uczty czy Artefakty.
Obecnie plan wygląda następująco:
Pierce Brown Dark Age
Joe Abercrombie Devils
Heather Fawcett Emily Wilde's Compendium of Lost Tales
Michael J. Sullivan Farilyne
Michael J. Sullivan Drumindor
Ian C. Esslemont Blood and Bone
Rebecca Roanhorse Mirrored Heavens
Martha Wells Mordbot 6-7
Seanan McGuire Wayward Children 7-8
Tui T. Sutherland The Hive Queen
Tui T. Sutherland The Poison Jungle
Robin Hobb Czarodziejski statek
Jen Williams Dziewiąty deszcz
Dennis E. Taylor Not Till We Are Lost
Deborah Harkness The Black Bird Oracle
Scarlett St. Clair A Touch of Ruin
Scarlett St. Clair A Touch of Malice
Robert Jackson Bennett The Tainted Cup
Christopher Buehlman The Daughters' War
Patrzę sobie na tego Roberta Jacksona Bennett'a na goodreads. Jeśli mogę zapytać, dlaczego wzięliście się za jego dopiero co rozpoczętą serię a nie za dwie już ukończone? Oceny podobne. Miasto schodów co prawda wydał Papierowy Księżyc (ale mnie wnerwia to wydawnictwo).
W grudniu wydamy, poza Sandersonem, 3 książki z grupy, Artefakty, Horror, Reynolds. Jest duża szansa na Prefekta i Księgi Krwi. Trzecia jest największą niewiadomą.
AM napisał/a:
Rec napisał/a:
Zelazny albo Butler
Zelazny na pewno. Byłoby idealnie, gdyby również Matheson. Tak. Tych dwóch chciałbym najbardziej.
Skoro Zelazny w październiku, to żeby było idealnie, Matheson w grudniu, prawda?
Patrzę sobie na tego Roberta Jacksona Bennett'a na goodreads. Jeśli mogę zapytać, dlaczego wzięliście się za jego dopiero co rozpoczętą serię a nie za dwie już ukończone? Oceny podobne. Miasto schodów co prawda wydał Papierowy Księżyc (ale mnie wnerwia to wydawnictwo).
Bardziej nam pasuje. A poza tym nie czujemy potrzeby eksploracji wszystkiego, co napisał każdy autor. Są inne rzeczy, inne klimaty, inne tematy... Tyle zostało do odkrycia.
Skoro Zelazny w październiku, to żeby było idealnie, Matheson w grudniu, prawda?
Jeśli już to miał sie zmieścić Pohl i/albo Miller, ale po październiku będę mile zaskoczony jeśli w ogóle coś jeszcze w Artefaktach wyjdzie w 2024, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że ma wyjść Sanderson w grudniu a to pewnie kolejna dwutomowa cegła i te 3 pozycje, które wymienił wcześniej AM: Barker, Reynolds i ew. 1 Artefakt. Zostaje więc głównie listopad, a tam już widać pośrednio Sullivana, Scarlett St.Clair, wznowienie ilustrowanej Mitologii nordyckiej...
_________________ Jeśli wolność słowa w ogóle coś oznacza, to oznacza prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć.
G. Orwell
Ale ponoć będzie dziś e-book! Tzn. tak mi AM pisał na Instagramie.
_________________ Im mniej cię co dzień, miodzie, tym mi smakujesz słodziej/I słońcem i księżycem, rozkoszą nienasyceń/szczodrością moich dni - dziękuję ci
Moje obie klaszczą jak szalone, już nie mogę się doczekać.
_________________ Im mniej cię co dzień, miodzie, tym mi smakujesz słodziej/I słońcem i księżycem, rozkoszą nienasyceń/szczodrością moich dni - dziękuję ci
A pierwszy tom kupców i ich żywostatków nie miał być w tym roku?
AM napisał/a:
W pierwszej połowie 2025 chcemy wydać 28-30 książek. Właściwie wszystko poza UW, Artefaktami, Horrorami i Reynoldsem jest już zaplanowane. Być może przybędą jeszcze 2 pozycje poza seriami, ale to i tak pozostawia sporo miejsca na nowe Uczty czy Artefakty.
Obecnie plan wygląda następująco:
Pierce Brown Dark Age
Joe Abercrombie Devils
Heather Fawcett Emily Wilde's Compendium of Lost Tales
Michael J. Sullivan Farilyne
Michael J. Sullivan Drumindor
Ian C. Esslemont Blood and Bone
Rebecca Roanhorse Mirrored Heavens
Martha Wells Mordbot 6-7
Seanan McGuire Wayward Children 7-8
Tui T. Sutherland The Hive Queen
Tui T. Sutherland The Poison Jungle
Robin Hobb Czarodziejski statek
Jen Williams Dziewiąty deszcz
Dennis E. Taylor Not Till We Are Lost
Deborah Harkness The Black Bird Oracle
Scarlett St. Clair A Touch of Ruin
Scarlett St. Clair A Touch of Malice
Robert Jackson Bennett The Tainted Cup
Christopher Buehlman The Daughters' War
_________________ Życie to dziwka, czytasz za mało, a potem umierasz [Stary Ork]
Zaginiona to zamknięte środowisko, coś jak oddział zamknięty krążący wokół Czarnej Dziury Szaleństwa, najlepiej nie zwracać uwagi na sens bo on tu rzadko występuje [utrivv]
"Finezja perfidii rozumowania ściga się w nich z cyniczną sofistyką" [prof. Waltoś o działaniach PiS dot. wymiaru sprawiedliwości]
Sanderson ogłosił, że ostatnie poprawki 5 tomu Archiwum po jego stronie już zrobione. 36k więcej słów w porównaniu do Rytmu Wojny (491k vs 455k). Czyli u nas 2 tomy. U nas te 2 tomy wyjdą w tym samym dniu czy będzie jakiś poślizg czasowy pomiędzy nimi (chyba Rytm Wojny tak wyszedł?).
Sanderson ogłosił, że ostatnie poprawki 5 tomu Archiwum po jego stronie już zrobione. 36k więcej słów w porównaniu do Rytmu Wojny (491k vs 455k). Czyli u nas 2 tomy. U nas te 2 tomy wyjdą w tym samym dniu czy będzie jakiś poślizg czasowy pomiędzy nimi (chyba Rytm Wojny tak wyszedł?).
Jest czerwiec. To już niemożliwe. Tylko jeden tom w tym roku.
Krótkie pytanko: Mag nie byłby zainteresowany wznowieniem Southern Reach Vandermeera?
W tym roku za granicą po wieluuuu latach ma wyjść czwarty tom serii - Absolution. Wydawnictwo Otwarte straciło prawa (pytałem w kwestii dodruków). Tytuł mocno rozpoznawalny (swojego czasu wyskakiwał z lodówki), autor wypróbowany przez Mag. Nadal zbyt drogi? Coś mi zapadła w pamięć wypowiedź, że agent Vandermeera zbyt dużo sobie liczy za prawa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum