Szkoda, wyglada na to, że to kolejna świetna książka Stephensona. Dobre oceny czytelników na Amazonie: 4,5/5 (2780 użytkowników).
Poleca też Edwin Bendyk:
„Neil Stephenson w dobrej formie.[…]
Kawał dobrej roboty, 800 stron eko-thrillera pełnego
świetnych pomysłów fabularnych, ludzkie historie
mieszają się z wielką geopolityką. Dobra lektura w
oczekiwaniu na koniec świata lub ewentualne
wcześniejsze opamiętanie naszego gatunku”
Zajrzałem na Wiki Neala Stephensona i aż płakać mi się zachciało jak zobaczyłem że w 2021 roku wydał 3 książki, nie licząc Fall sprzed kilku lat, a u nas nikt tego wydać nie chce
To by było użycie przemocy w celu przymuszenia do wydania książki. Na pewno na to jest paragraf i w ogóle ...
_________________ "Różnorodność warto celebrować, z niej bowiem rodzi się mądrość." Duiker, historyk imperialny (Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych")
Ja was kurwa zupełnie nie rozumiem. Przez okrągły rok zawracacie AM dupę o jakieś Eriksony, Sandersony, Bajdugo, horrory z serii "Biedronka poleca" czy inny badziew, a potem macie jakieś pretensje że Mag nie ma mocy przerobowych/kasy/papieru itd. na wydanie porządnej książki. Weźcie się kurwa ogarnijcie.
_________________ Bierzesz ludzi, którzy na oko niczym się nie różnią od ciebie i ode mnie, ale kiedy połączysz ich wszystkich razem, dostajesz wielkiego szaleńca z granicami państwowymi i hymnem. (Terry Pratchett)
Ja was kurwa zupełnie nie rozumiem. Przez okrągły rok zawracacie AM dupę o jakieś Eriksony, Sandersony, Bajdugo, horrory z serii "Biedronka poleca" czy inny badziew, a potem macie jakieś pretensje że Mag nie ma mocy przerobowych/kasy/papieru itd. na wydanie porządnej książki. Weźcie się kurwa ogarnijcie.
Oni własnie dzieki tym Sandersonom, Bajdugo i Eriksonom mogą w ogóle myśleć o wydawaniu czegoś porządnego.
Doskonale rozumiem, że tak to działa, ale chodzi mi o zachwiane proporcje. I o to, że permanentnie spycha się lepsze pozycje na koniec kolejki lub w ogóle z nich rezygnuje, a grupa badziewiożerców i spekulantów spamuje w najlepsze, upewniając Maga, że to słuszna polityka.
_________________ Bierzesz ludzi, którzy na oko niczym się nie różnią od ciebie i ode mnie, ale kiedy połączysz ich wszystkich razem, dostajesz wielkiego szaleńca z granicami państwowymi i hymnem. (Terry Pratchett)
Myślę, że w utwierdzaniu MAGa w przekonaniu o słuszności takiej polityki o wiele większą rolę odgrywają wyniki sprzedaży niż harce nielicznej gromadki forumowych świrów.
Pewnie obaj macie rację, że te "harce" nie mają aż takiej mocy stwórczej, ale mnie wkurwiają i skorzystałem z okazji, by dać temu wyraz.
zapraszam na profil FB "Książki fantasy", tam wylejesz żale na głowy wdzięcznych czytaczy Brandersonów
_________________ Życie to dziwka, czytasz za mało, a potem umierasz [Stary Ork]
Zaginiona to zamknięte środowisko, coś jak oddział zamknięty krążący wokół Czarnej Dziury Szaleństwa, najlepiej nie zwracać uwagi na sens bo on tu rzadko występuje [utrivv]
"Finezja perfidii rozumowania ściga się w nich z cyniczną sofistyką" [prof. Waltoś o działaniach PiS dot. wymiaru sprawiedliwości]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum