Copernicon jest wydarzeniem skierowanym do miłośników gier, fantastyki, literatury i nauki w każdej postaci. Tegoroczna edycja będzie już szóstą odsłoną festiwalu odbywającego się od 2010 roku na terenie Torunia. Początkowo niewielka, choć już od pierwszej edycji licząca się na arenie ogólnopolskiej impreza w ubiegłym roku gościła ponad 2000 uczestników zaliczając się tym samym do grupy największych festiwali fantastyki w kraju.
Czemu warto odwiedzić Copernicon?
Festiwal oferuje setki godzin programu podanego uczestnikom w najróżniejszych formach takich jak prelekcje, panele dyskusyjne, pokazy, turnieje, konkursy, spotkania ze znanymi osobistościami ze świata literatury, popkultury czy gamedev'u. Fireshow, pokazy tańca, setki gier planszowych i video czy koncerty to tylko przykłady ciekawostek jakie czekają na odwiedzających Toruń.
Goście
Naomi Novik
Katarzyna Czajka vel Zwierz Popkulturalny
Paweł Majka
Rafał W. Orkan
Andrzej pilipiuk
Rober M. Wegner
Andrzej Zimniak
Żelki to prawda, dobro i piękno skondensowane w łatwej do przełknięcia formie żelatynowych zwierzątek. Wyobraź sobie świat bez żelków - byłbyś w stanie żyć pośród tego niegościnnego, jałowego pustkowia wiedząc, że znikąd nadzieje?
MORT napisał/a:
Romulus, Tix właśnie cię pobił w redneckowaniu.
Romulus - nie decydujemy o losach świata.
Ł - CHYBA TY
MrSpellu - Rebe, czego nie rozumiesz w zdaniu:
ŻYDOMASONERIA JEST TAJNA, psiakrew?
Chciałem przyjechać na Copernicon. Bardzo. Nawet podobał mi się program. Niestety, jestem zasmucony faktem, że wasz konwent bierze czynny udział w kampanii reklamowej Katarzyny Babis, startującej z ramienia partii Razem w wyborach. Wydawało mi się, że fandom powinien być wolny od polityki. Niestety, nawet tutaj ona zawędrowała.
#Kiciputekgate
Ja się na konwent nie wypieram, ale mogę na piwo.
_________________ Meet Minsky. He understands that stability is destabilizing. Be like Minsky.
Naprawdę, nie należy ufać apostołom prawdy. Naprawdę kłamcę zdradza podkreślanie prawdy, jak tchórza zdradza podkreślanie waleczności. Naprawdę wszelkie podkreślanie jest formą skrywania albo oszustwa. Formą narcyzmu. Formą kiczu.
"Oszust", Javier Cercas
To kryptoreklama tej kandydatki? Tak to odbieram, do dzisiaj nawet nie wiedziałem że ktoś taki kandyduje
_________________ Beata: co to jest "gangrena zobczenia"?
Fidel-F2: Pojęcie wprowadził Josif Wissarionowicz
Fidel-F2: Jak choćby raz opuścisz granice rodiny, ty już nie nasz, zobczony.
Fidel-F2: Na tę gangrenę lek jest tylko jeden.
Próbuj. Przegrywaj. Nieważne. Próbuj po raz kolejny. Przegrywaj po raz kolejny. Przegrywaj lepiej
Naprawdę, nie należy ufać apostołom prawdy. Naprawdę kłamcę zdradza podkreślanie prawdy, jak tchórza zdradza podkreślanie waleczności. Naprawdę wszelkie podkreślanie jest formą skrywania albo oszustwa. Formą narcyzmu. Formą kiczu.
"Oszust", Javier Cercas
Żelki to prawda, dobro i piękno skondensowane w łatwej do przełknięcia formie żelatynowych zwierzątek. Wyobraź sobie świat bez żelków - byłbyś w stanie żyć pośród tego niegościnnego, jałowego pustkowia wiedząc, że znikąd nadzieje?
MORT napisał/a:
Ł - CHYBA TY
Zutylizuję Ciebie jak będziesz mnie tak prowokował
MORT napisał/a:
Ł - CHYBA TY
Mała podpowiedź dla wszystkich, którzy chcieliby nabyć sobie pierniki toruńskie. Możecie kupić w Kopernik S.A. (na pewno znajdziecie sklepy, nie można ich nie znaleźć), ale też u konkurencji. Cały czas zapominam, jak się ona nazywa, ale cały czas tam kupuję Chyba "Toruńskie Pierniki" Mają pyszne z różą, czarną porzeczką, ale przede wszystkim - z marcepanem!
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
MORT napisał/a:
Ł - CHYBA TY
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum