Wrzucę link do mojej recenzji "Stacji Jedenaście". Moim zdaniem, to jedna z mądrzejszych i ambitniejszych powieści postapokaliptycznych, które zdarzyło mi się przeczytać w ciągu ostatniego pięciolecia (na pewno): http://katedra.nast.pl/ar...cja-Jedenascie/
_________________ There must be some way out of here, said the joker to the thief,
There's too much confusion, I can't get no relief.
Jakie znacie naprawdę dobre książki osadzone w brutalnym świecie po III wojnie światowej, świecie Mad Maxa
Po III Wojnie Światowej nie będzie żadnego postapokaliptycznego świata w rodzaju Mad Maxa, nie będzie po prostu niczego. Cała Ziemia zostanie skażona na amen, co najwyżej jakieś bakterie przeżyją. Ale cóż, widać nie powstrzymuje to pisarzy ani twórców filmów.
No dobra, poszedłem myślowo na skróty. Mógłbym wymienić masę polityków i rzekomych "autorytetów", którzy zrujnowaliby ruinę postapokaliptycznego świata i uporządkować ich od najgorszego do najbardziej najgorszego, ale nie chcę tu politykować, od tego są inne fora.
Oj tam każdy. Wyobraź sobie świat odbudowany przez Błaszczaka i Pawłowicz.
No sorry, resetowałam, gdy ich potomkowie zaczęli go zaludniać.
_________________ Niewiedza nie jest prostym i biernym brakiem wiedzy, ale jest postawą aktywną; jest odmową przyjęcia wiedzy, niechęcią do wejścia w jej posiadanie, jest jej odrzuceniem.
Karl Popper
Jakie znacie naprawdę dobre książki osadzone w brutalnym świecie po III wojnie światowej, świecie Mad Maxa
Po III Wojnie Światowej nie będzie żadnego postapokaliptycznego świata w rodzaju Mad Maxa, nie będzie po prostu niczego. Cała Ziemia zostanie skażona na amen, co najwyżej jakieś bakterie przeżyją.
Ale skąd wiesz?
Vector4 napisał/a:
Ale cóż, widać nie powstrzymuje to pisarzy ani twórców filmów.
IMO to dobrze. Mad Max to bardzo dobre kino. Fallout to bardzo dobra gra.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum